Mednarodna skupnost še naprej besediči, ko se dogaja genocid Izraela nad Palestinci. Zakaj mednarodna skupnost ne uvede sankcij proti Izraelu, ki je pobil že preko 28.000 ljudi? Kaj čakajo? Da bo številka presegla milijon pobitih Palestincev? Izrael, očitno v slogu “ne može nam niko ništa jači, smo od sudbine,” napoveduje nove in nove napade. Česa so krivi Palestinci? Da so se rodili?

Ne razumem mednarodne skupnosti, ki v več kot štirih mesecih genocida, ki ga izvaja Izrael nad Palestinci, ni premogla kančka človečnosti in začela s sankcijami proti Izralu. Vsakomur je jasno, da ne gre za “reševanje” zajetih Izraelcev niti za borbo proti Hamasu, ampak za iztrebljanje Palestincev.

To, kar se je dogajalo njim v 2. svetovni vojni to sedaj oni počnejo Palestincem. In zaradi dogodkov v 2. svetovni vojni je mednarodna skupnost raje tiho in se ne odloči ukrepati oz. se kakorkoli vplesti v to gnusno dejanje Izraela. Očitno ta mednarodna skupnost podpira ta dejanja.

Ne bom enačil Rusije in Izraela, ampak to, da do sedaj ni bilo niti ene sankcije proti Izraelu, je dovolj zgovoren podatek, kako so nekateri ljudje očitno bolj superiorni od drugih. Kako nekateri lahko pobijajo nedolžne vse pod krinko boja proti Hamasu in svet lahko to samo opazuje.

Sram me je, da ljudje, ki imajo sicer moč, da bi karkoli storili, ne storijo ničesar. Raje imajo krvave roke in raje se delajo, da je vse v redu. Ni. In vsi ti otroci, ki so jih Izraelci gnusno pobili, so dokaz, da ko pride do nečesa takšnega, vsa diplomacija odpove in vsi samo čakajo, da bo kdo drug storil prvi korak in rešil situacijo.

To, da ni že cel svet prekinil diplomatskih in trgovskih povezav z Izraelom, je dokaz, da jim je vseeno za ljudi v Palestini. In žalostno je, da živimo v letu 2024, ko se dogajajo takšne stvari. Palestinci se sploh ne branijo, ampak so samo tam, da jih pobijajo.