bitcoin bitcoin

Pred 13 leti je Satoshi Nakamoto ustvaril bitcoin

Danes mineva 13 let odkar je Satoshi Nakamoto svetu predstavil kriptovaluto bitcoin. 3. januarja je na portalu Sourceforge ustvaril prvi blok, ki je pomenil ogromno spremembo v tedanjem dojemanju denarja. Kljub temu, da identiteta Satoshija Nakamota ni poznana, pa je njegov prispevek k decentralizaciji ogromen.

Vsi poznamo zgodbe o nekom, ki je zaslužil ogromno denarja s kriptovalutami. Vsi poznamo zgodbe o tem kaj bi se zgodilo, če bi leta 2011 investirali par tisoč evrov v bitcoine. Prav tako smo verjetno že vsi slišali zgodbe o tem, da je bila prva transakcija aka nakup dobrine iz resničnega ustvarjena 22. maja 2010, ko je Laszlo Hanyecz, kupil dve pici za 10.000 bitcoinov.

Ja, to so zgodbe, ki jih vsi poznamo. In dejstvo je, da v letu 2022 vse več ljudi investira svoj denar v kriptovalute. Nekateri zaslužijo ogromno, drugi izgubijo. To je pač tveganje, ki ga moraš sprejeti na zelo volatilnem trgu. Vendar se tudi v letu 2022 še vedno da dobro in hitro zaslužiti s trgovanjem na kripto borzah, ali pa samo s “stakenjem” FIAT valut na istih borzah, kjer so donosi veliko višji kot pa so donosi v bankah ali pa drugih finančnih instrumentih.

Posledično je uveljavitev bitcoina pomenila tudi ogromne premike na tem področju in tudi večje institucije so začele vlagati sredstva v kripto trg.

Zdajle, ko pišem tole, je market cap bitcoin $894,912,918,730 … Ja, številka je prava. In ni zanemarljiva.

Še nasvet. Če želite investirato v kriptovalute, potem to storite z denarjem, ki ga ne boste pogrešali – ki ga lahko vržete skozi okno. Vložite ga in na začetku ne trgujte z njim – predvsem pa naj vas ne stisne panika, ko cena kripto kovancev ali žetonov pada in ne veselite se prehitro, ko gredo cene v nebo. Vaš svet bo precej bolj preprost in manj živcev boste izgubili, ko boste poskušali odkriti zmagovalno formulo! 

bitcoin

Komentarji so zaprti.