Letošnje predsedniške volitve v Sloveniji se bodo bile tudi na internetu. Zanimala me je pozicija kandidatov in njihovih internetnih predstavitev preko iskalnika Google.

Jože Andrejaš – je nestranskarski predsedniški kandidat, sicer pa podjetnik iz Radovljice.
Na Googlu je pozicioniran na ime Jože Andrejaš na 1. mesto.

Marjan Beranič – je nestrankarski predsedniški kandidat in poslovnež iz Skok pri Mariboru.
Na Googlu je pozicioniran na ime Marjan Beranič na 1. mesto.

Mitja Gaspari – je predsedniški kandidat, ki ima precejšnjo podporo LDS-a in je bil leta 1992 minister za finance, leta 2001 pa je postal guverner Banke Slovenije. Živi v Ljubljani.
Na Googlu je pozicioniran na ime Mitja Gaspari pozicioniran na 3. mesto.

Zmago Jelinčič Plemeniti – je predsedniški kandidat, ki ima podporo svoje stranke SNS. Je poslanec SNS v DZ RS in živi v Ljubljani.
Zmago Jelinčič Plemeniti nima svoje internetne predstavitve, kajti Google je ni našel!

Darko Krajnc – je predsedniški kandidat, ki ima podporo svoje stranke SMS.
O kandidatu Darku Kranjcu nisem našel podatkov, prav tako nima svoje internetne predstavitve.

Elena Pečarič – je predsednica YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa in nastopa na predsedniških volitvah kot neodvisna kandidatka. Je stoodstotna invalidka, ki je diplomirala iz filozofije in sociologije.
Na Googlu je pozicionirana na ime Elena Pečarič na 29. mesto.

http://www.peterle.eu/ – Lojze Peterle – je predsedniški kandidat, ki ga podpirajo pomladne stranke – SDS, NSi in SLS. Od junija 2004 je poslanec evropskega parlamenta.
Na Googlu je pozicioniran na ime Lojze Peterle na 1. mesto.

Monika Piberl – je predsednica stranke Glas žensk in kot predseniška kandidatka nastopa kot “strankarska kandidatka, ki ni politično obremenjena”. Živi v Mariboru.
Kandidatka Monika Piberl nima svoje internetne predstavitve.

Pavel Premrl – je upokojenec, po izobrazbi diplomirani inženir kemijske tehnologije, za predsedniškega kandidata bo nastopal nestrankarsko. Živi v Vipavi.
Kandidat Pavel Premrl nima svoje internetne predstavitve.

Artur Štern – doktor teoretične biologije je nestrankarski predsedniški kandidat. Živi na Vrabčah blizu Sežne.
Na Googlu je pozicioniran na ime Artur Štern na 1. mesto.

Danilo Türk – profesor mednarodnega prava, je predsedniški kandidat Socialnih demokratov, DeSUS-a in združenja Zares. Živi v Ljubljani.
Na Googlu je pozicioniran na ime Danilo Türk na 24. mesto.

Matej Sedmak – Peacehiker – je 23-letni študent in nestrankarski predsedniški kandidat.
Na Googlu je pozicioniran na ime Matej Sedmak pozicioniran na 1. mesto.

Zanimivo je, da ima od enajstih predsedniških kandidatov svojo internetno predstavitev samo šest kandidatov. In priznam, da mi je všeč, da so nekateri od njih posegli po brezplačnih orodjih (wordpress, wiki) in to s pridom izkoriščajo.
Po drugi strani pa mi ne gre iz glave tekma za predsednika ZDA, njihovi blogi, njihovo udejstvovanje na YouTubu in ostalih internetnih skupnostih, ki jim prinašajo odločilne točke.

Predsedniški kandidati ki se podajate v boj za to funkcijo, svetujem vam, da poskrbite za dobro internetno predstavitev, da komunicirate z volivci in da z njimi vzpostavite dober odnos, kajti na internetu je veliko neodločenih kandidatov, ki čakajo na dobre predloge in ideje. Seveda pa je odločitev vaša!