Pred časom sem pisal o legalnem kršenju protikadilskega zakona, ki pa je bilo legalno vse do ponedeljka, ko ga je obiskal zdravstveni inšpektor in mu odredil 800€ kazni. In s tem pokazal, da ima držva moč v svojih rokah in da si lahko držva zakone prireja, ali razlaga, po svoje.
In s tem primerom je bil narejen precedens, kajti potezo, ko je Sandi Ritter v Fejst pubu del lokala registriral kot lastno bivailišče, je posnemalo še veliko ostalih lastnikov lokalov, ki so se znašli v neprijetni situaciji, ko so izgubili goste in izgubili zaslužek. In to, da ti izstavi zdravstveni inšektor kazen za kajenje v privat prostorih je precej zanimivo dejanje.
Ali bo naslednja poteza naše ablasti, ki tako skrbi za naše zdravje, da nas poskuša rešiti pred rakom in zastrupljanjem s cigaretnim dimom, da nam bodo prepovedali kajenje v lastnih, zasebnih prostorih? Ali ima zdravstveni inšpektor sploh možnost vstopiti v privat prostor?
Ker sem slučajno iz Zagorja, bi tem ablastnikom predlagal, da namesto, da iščejo dlako v jajcu in posegajo v človekovo svobodno odločanje o lastnem življenju, da rajši rešijo problem onesnaževanja v Zasavju. Namreč, kaj pomaga, če v Zasavju nihče ne bi kadil, če imamo nadpovprečno število obolelih in umrlih za rakom. In v končni fazi, razlog ki ga ablast navaja, da bodo ljudje bolj zdravi, če ne bodo kadili in bo imela držva manj stroškov z zdravljenjem kadilcev, v Zasavju pade na prvi črti. Ljudje, ki niso skadili cigarete v življenju, umirajo pri 45 letih zaradi raka!
Kar volili, smo dobili! Držvo in ablast, ki molze svoje držvljane in nam prepoveduje vse! Ali nismo mi, davkoplačevalci, tisti ki živimo držvo!