had blog roni kordis had blog roni kordis

Janša VS tajkuni v Trenjih

Po trditvah Milana Cvikla in Mateja Lahovnika, naj bi šlo pri prodaji NKBM za klientelizem in korupcijo. Bajuk ima seveda svoj pogled na vse skupaj in se dere kot majhen otrok. Vsakomur skoči v besedo, glede na njegovo starost bi pričakoval vsaj malo bontona. Ali tega v Argentini ne učijo?
Jankovič je od vseh še najbolj razsoden in njegova izjava: “zakaj se prodaja na Bahame, če bi lahko zaslužil domač človek” si definitivno zasluži častno mesto!
No, tudi Zdolškova izjava, da je lahko ministra Bajuka, ministra Vizjaka in predsednika vlade Janšo sram, sodi v anale.

In saga se nadaljuje po oglasih!

 1. ej jst bi pa rešilca poklicu ker me skrbi za Bajuka… čist je rdeč, mu bo vsak cajt kaka žilca počla ;)

 2. pozna ura je ze zanj :evil: in sedaj ima vec casa prst v ustih, kot majhna bebica..

 3. Ehhhhh lepo vas prosim no. Kdo je danes izpadel otrok? Lahovnik, Cvikl in pa Zdolšek. Na ena in istra vprašanja so jim 10 odgovorili pa še kar niso zastopili. Totalni bebci ki nimajo 100 pik v glavi. Saj ni čudno da je šel LDS v pm. Se prav nič ne čudim. Po današnjih izjavah in obnašanju jim takoj izdam potrdilo da so retardirani… Žal.

 4. @blazs: pa si ti preprican, da si gledal isto oddajo? ves, ce stvar ponovis 100krat, se ne pomeni, da tudi resnicno drzi.. sicer pa lahko poves, kje, v katerih primerih so izpadli retardirani??
  a v tem, da se sprejemajo zakoni, ki so povsem nesmiselni? ali v tem, da so v taksni krizi, da morajo oni napadati, da se branijo pred obtozbami.. ali pa je mogoce problem v tem, da bajuk ne ve vec, kaj se sprejema in kaj potrjuje..

  verjamem, da bi ti bolj prijalo, da bi bili oni retardirani, ceprav s tvojim potrdilom.. ampak na zalost nisi te srece..

 5. had, pisati ne znas, nobene konkretne reci, dokazal si samo, da si otrok ti, ker omenjas Argentino ?
  Janković razsoden človek..Itak;)
  Ker so mu(jim) preprečili nov tajkunski posel, je seveda užljen, itak je pa nadvse razsoden in ljudski, saj njegova podjetja itd. vsekakor ne dobivajo poslov na lepe oke itd. ANE ? ;)

 6. @beli: kako tipicno desnicarsko.. lahko podkrepis svoje besede z dejstvi? no, glede tega, da sem otrok, se popolnoma strinjam!
  se ti mogoce zdi, da sem delal jankovicev psiholoski profil? ali samo komentiral njegov nastop v oddaji? ce si prevec fanaticno zaslepljen, potem tukaj takoj nastopi problem, mar ne.. stvari pac gledas v drugacni luci, samo tebi poznani..

 7. @had: Ti pa pač gledaš te stvari v luči, ki je pa samo tebi poznana. A ni to čudno?

  Da ti beli podkrepi napisano z dejstvi? A ni to brezveze? Ker ti bo napisal dejstva in boš vse kategorično popluval in ti bo mogel še enrat razlagati. Kako se mi zdi to znano z včerajšnje oddaje….

 8. @blazs: kaj je cudno? da ne znas odgovoriti na preprosta vprasanja? ali to, da ne razumes o cem govorijo? oboje je cudno, se strinjam..

  kaksna dejstva.. a taksna, kot jih je imel bajuk v oddaji.. 109k ljudi je srecnih.. to je bilo njegovo edino dejstvo, ki pa je bilo tako krhko, ko mu ga je jankovic spodbijal, da je raje cucljal prst..

  in verjamem, da ti je znano z vcerajsnje oddaje.. ko si videl, da vsi desnicarji niso znali povedati nicesar, kar bi kogarkoli prepricalo..

  seveda sem odprt za argumente.. na podtikanja in lazi pac ne..

 9. Na kaj ti naj pa odgovorim? Saj drugega kot lveičarstvo, desničarstvo, otroci, Argentina, cuclanje prsta itd. ne znaš napisati.

 10. @blazs:
  “pa si ti preprican, da si gledal isto oddajo?”
  “sicer pa lahko poves, kje, v katerih primerih so izpadli retardirani??”

 11. Ko berem tvoj post in pa komentarje se mi dozdeva da nisem…

  Na to, mislim, da sem že odgovoril v prvem mojem komentarju tukaj. Naj citiriam “Po današnjih izjavah in obnašanju jim takoj izdam potrdilo da so retardirani”. Mislim da je odgovor na dlani zakaj sem rekel da so retardirani. Samo prebrati moraš…

  Glede nato da si povdaril Jankovičevo izjavo “zakaj se prodaja na Bahame, če bi lahko zaslužil domač človek”, ja madona, kaj je pa Jankovič delal v merkatorju? V merkatorju je pol tujih uvoznikov katere bi lahko brez problema nadomestili slovenski proizvajalci! Da je temu tako je tudi zaslužen Jankovič! Nevem kako on lahko izjavi kaj takega…

 12. @blazs: ce so prejsnji delali enako, to se ne opravicuje njihovih dejanj.. to je stvar, ki bi si jo morali zapomniti in ki bi morala biti jasna vsem politikom.. puhlice pac ne zadostijo vec cloveskih potreb..

  in se enkrat.. ne poglabljam se v stvari, ki so se zgodile nekoc, nekje.. ampak se ukvarjam s tem, kar se je zgodilo sedaj in s tem, kar se bo dogajalo v prihodnosti.. ker mi je to veliko bolj pomembno, kot pa preteklost iz katere bi lahko vlekli spoznanja..

 13. V včerajšnji oddaji je jasno zmagala vlada… 1:0, take otročjih izjav kot so jih imeli Lahovnik, Cvikel so res izpadle otročje in nevredno “izobrazbe” vpletenih.

  No ja, vsaj ena zmaga v nizu debatnih porazov, ena lastovka še ne prinese pomladi.

 14. Se spomnim nekaj casa nazaj, kako je Zdolsek sesul Lahovnika, da mu noben magisterij ne pomaga, da nima pojma o ekonomiji & gospodarstvu itd…Sedaj pa Zdolsek cudezno drzi z njim, ker mu ni uspelo preko laskega in slamnatih zadevc pokupit nkbm.
  Zraven je seveda se ostala garda…To je eden in edini razlog za njihovo pljuvanje cez vlado, sploh cez Bajuka, ki je kot financni minister odlicen, ostalo pustimo, ce je komu antipaticen ali ne, to ni pomembno, svojo nalogo opravlja izvrstno in se me oglasat cez inflacijo itd. , ker vemo, da je Janković dvignil vse cene v LJ (voda, smeti…) in s tem zelo vplival na to. Seveda je sedaj 1 leto do volitev, pritisk bo najhujsi, se strinjam da kradejo levi in desni ampak…Gospodarstvu bolje kaze, ljudje bolje zivijo, manj revnih kot pred parimi leti, to je nadvse pomembno!!!
  Bogi ste pa ljudje, ki se kregate zaradi teh tajkunckov, katerim vi pomenite le evre, in medtem ko se vi kregate oni na vas racun ze nekaj novega dogovorijo (Y) ;)

 15. Seveda je nemogoče pričakovati, da bi nekateri razmišljali s svojo glavo, saj so jih tako naučili pri veronauku.
  Slepo je treba verjeti in slediti svojemu ideološkemu voditelju.

  Vlada, oziroma JJ, pa na vašo nesrečo ni zmagal proti opoziciji, ampak proti tako imenovanim tajkunom.

  Toliko v razmislek…

 16. Očitno nekateri ne znajo doumeti preprostih argumentov… že vnaprej je bilo jasno da je cena 27€ močno podcenjena in raziskave, ki so jih predložili so pokazale, da je realna vrednost 37€ za kar se je tudi dejansko izkazalo.

  S tem je držvni proračun izgubil 10€ na delnico, skupno kolikor sem zasledil 55 mio € (mislim pa da celo več). Vsi dolgoročni tuji strateški partnerji za katere je držva plačala 3.3 mio € so se v enem dnevu umaknili in pokasirali ogromne dobičke.

  Res je, da je 109K Slovencev dobilo delnice, a nihče jih ni dobil toliko kot je hotel… poznam ljudi, ki so najeli kredite, da bi kupili te podcenjene delnice, sedaj pa imajo samo max 258 delnic za 6,7K€ ter velik kredit, ter kup denarja doma.

  Dejstvo ni kdo je kaj dobil, ampak je dejstvo to, da je ravno ta vlada, kljub napovedim in ocenam, ter ogromnemu povpraševanju pustila nizko ceno ter tako oškodovala proračun. Ni pomembno kdo je kupil delnice, pomembno je, da ni delovala v skladu z interesi. Å čititi bi mogla proračun in iztržiti maksimalno ceno.

  Najbolj grdo pa je, da se tisti žbon napihuje in govori kako ponosen je na to, da je držvo oškodoval za toliko in toliko milijonov €.

  Spopad levica in desnica oz. vlada in opozicija pri tem nima nič, saj je Gantar kao predstavnik opozicije in je zagovarjal prodajo. Zdolšek z opozicijo prav tako nima nil, kajti on zagovarja interese kapitala. Lahovnik in Cvikel pa sta redka, ki sta dejansko opozarjala na problem oškodovanja držvnega proračuna, (in to se je zgodilo isto pri Merkatorju) ampak tega noče nihče videti.

  Okoristili od NKBM so se pa tako ali tako vsi…

 17. had—->>> “Jankovič je od vseh še najbolj razsoden in njegova izjava: “zakaj se prodaja na Bahame, če bi lahko zaslužil domač človek” si definitivno zasluži častno mesto!”

  Had, po tvojem bi bilo torej bolje, da bi ta delež kupili Zdolšek, Boško Å rot in njim podobni, kot se je to dogajalo v preteklosti??

  (Spopad s tajkuni v včerajšnji oddaji Trenja)

 18. “Držva”, nam je pre-poceni prodala nekaj, kar je tako ali tako že bilo naše. :mrgreen:

 19. Ma dej blogar. Ti in tvoja dejstva. Sploh nisem šel do konca prebrat tvojega komentarja, ker klanfaš turke. (Cvikel in Lahovnik te ful pogrešata).

  Ja kje ste pa takrat bli ko se je delnica cenila 27 EUR? Pa dej spel se mi z takimi izjavami. Lahovnik je tudi baje delnice kupil? :) A zato se prej niso nič pritoževali? Hmmmmmmmmmm

  Pa dajte fantje vi nekaj dejstev nanizat ko ste tako glasni. Had bi rekel “tipično “levičarsko”…”

  Aja pa nesmete se vzirat nazaj ker tkarat so vaši vladali!!! 12 let!! Da neboste kaj nazaj gledai, slučajno! Takrat se itak ni nič dogajalo.

  Kdo zdaj cvili? Tisti klukci ki niso delnic dobili pa čeprav so v vrsti čakali :D Bwahahahah Zdej pa jamrajo :D Bebci :D

  Mahhh. Bol sem pjan bol se mi smilite. Zdej bom začel, Lahovnika na mikice tiskat, ko ga tako ljubite. Predvidevam, da bom milijonar…. Sploh pa, če mi bo Lahovnik posodil keš, od delnic, ki jih je, imel nekaj dni in jih je prodal…

  Lahovnik vam bo zagotovo rešil situacijo! Sam en frutek mu kupte :D

  Edin Tone vas lohk reši!

  Pa dejte komentirat oddaje na koncu ne pa na pol oddaje. Aja, vam je pasalo. Druge polovica pa ne. Pa sej štekam…

 20. Najbolj na živce mi gre te dni sedaj Rop, ko tako blati tole privatizacijo NKBM. Kako so oni izpeljali NLB leta 2001? Zgleda, da ima spomin kot človeška ribica – kako minuto (in ja… dokazano nima 9 sekund)

 21. BlaS dej trosi ti svoje desničarske neumnosti nekomu drugemu… že tale stavek pove vse… [Pa dejte komentirat oddaje na koncu ne pa na pol oddaje. Aja, vam je pasalo. Druge polovica pa ne. Pa sej štekam…]

  Jaz sem komentiral po oddaji, oz. celo naslednji dan… med oddajo sem samo komentiral Bajukovo zdravje… ampak seveda ti to tipično zaviješ v celofan…

  sicer pa tik tak tik tak še eno leto… če se ne bo spet prej vlada “podelala” v hlače…

 22. pa čisto tako kako hinavska je trenutna vlada… zvečer na 24urah naš ministrček za javno upravo jebe ljudi z idiotizmi kot je, da so šli z skupno podobo zato ven, da bodo med drugimi prihranili stroške in za to podobo dajo 26k€ na drugi strani pa fuknejo čez okn 55mio€ z prepoceni prodajo… pa da ne bo nesporazuma, nimam ne proti skupni podobi ne proti temu da dajo pač vse enemu človeku, gre se zato, da prodajajo takšne limonce kot so “zniževanje stroškov” in bodobne blesarije…

 23. @blogar: To o komentiranju je bilo namenjeno avtorju zapisa…. Svet se ne vrti samo okoli tebe…

 24. @BlaS potem pa piši tako, da bo razumljivo… ker si namreč mene nagovarjal na začetku posta… nadaljne pa si govoril v množini, torej tudi meni…

 25. … bodo pa ja poskrbeli za svoj standard…pa kaj komu še ni jasno, da je to samo še eden scenarij in odigrana igra za naivne.Kdo še ne razume, da ni pomembna stranka,poreklo,titule….da je edino pomemba igra in zaslužek.Včasih smo takim rekli pujski pri koritu…
  jaz pač ne vidim nobene razlike med strankami, politiki in gospodarstveniki,so že vsi sparjeni med seboj, kar nam skušajo prikazat tudi novinarji.
  mi je pa smešno in zabavno, ko naivneži zagovarjajo tovrstne igralce…

 26. @nada

  Dobri igralci ali naivno občinstvo? Vsekakor jim uspeva “preigrati” zadostno večino!

 27. bin……čudno a ne?? ob vsej tehnologiji, znanju,informatiki, pa vedno več naivnežev po svetu lazi….jaz sem živela in preživela že vse režime in mirno lahko rečem komunizem ni bil dober a tudi kapitalizem ni boljši….kjer ni spoštovanja, moralnih vrednot in poštenja sistem propade…

 28. Če prav razumem, je tale antitajkunska hajka in razprodaja vsega tujcem le zato, da se nova, levičarska oblast, ki se zna očitno resno zgoditi, nebi več pasla na držvnih podjetjih. Tako, malo jih zajebati, ane. Bo Ä‘ej-Ä‘eju uspelo, preden ponikne, nam bo tat vrnil kolo? Vse to v nadaljevanju Hrabrega Miška!

 29. To je bila do sedaj najboljša in najbolj transparentna privatizacija v zgodovini samostojne Slovenije.

  Jasno je, da nikoli ne bodo prav vsi zadovoljni. Levici pa to ni všeč, ker vlada pri tem pridobiva priljubljenost, po drugi strani pa levica izgublja nadzor nad podjetji oziroma si jih, ko spet pride na oblast, ne bo mogla podrediti.

  To, da so v ozadju sebični interesi je normalno. Vsi smo sebični, samo, da eni to priznamo, drugi pa ne.

  Lahovnik, Cvikel, Rop, bi tulili ne glede na to, kako bi bila privatizacija izpeljana. Poleg tega so vsi trije ekonomski jasnovidci in to zelo slabi. Noben resen ekonomist pred zaključkom prodaje ni napovedoval tako visokih dobičkov. Å e Gaspari je v Financah napovedal, da se bo cena le nekoliko dvignila.

  Če govorimo o ceni je tako. Ker so prodali ceneje, kot pa je cena dosegla na borzi, obtožujejo vlade oškodovanja davkoplačevalcev.

  Če bi prodali za višjo ceno in bi cena na borzi padla bi se pritoževali, da so nategnili kupce, hkrati pa bi imeli še 100 tisoč nezadovoljnih vlagateljev.

  Tisti, ki so kupili delnice, so v naprej poznali pravila igre ter koliko delnic bo na voljo. Nihče ni napovedal tako visokega povpraševanja.

  Kot vlagatelj moraš sprejemati tveganje. Če bi prodali delnice tako, da bi vsak dobil toliko, kolikor je plačal, bi lahko kupili le tisti prvi, ostali so bili brez. Tako pa so vsi dobili nekaj in skoraj vsi dobili nekaj denarja vrnjenega. In vsi dobro zaslužili.

  Kdor se gre vlagatelja se mora zavedati tudi tveganja, ki ga vlaganje prinese. Kdor je vzel kredit, naj krivdo pripiše sebi. Å e posebej zato, ker je možnosti za naložbe ogromno, ter lahko preostali denar naložijo tudi kam drugam.

Komentarji so zaprti.