Volitve so mimo in sedaj je kar naenkrat potihnilo vse kar je zadnja dva meseca polnilo množične medije: Patrie, tajkuni, gospodarska rast, itd..
Nič več ni govora o tem, kako uspešno je bilo naše predsedovanje EU, nič več se ne govori o slovensko hrvaških sporih.
Sedaj se ves svet vrti okoli recesije. Borzni indeksi po svetu padajo: DAX -5,22%, DOW -3,59%, NASDAQ -3,99%, NIKKEI – 6,36%, FTSE -5,00%, padajo pa tudi cene nafte, kar je precej pozitivna stvar pred začetkom sezone ogrevanja.

Ampak da ne bom preveč zabluzil. Sedaj, ko so volitve mimo, smo mi, volivci, ki izbiramo in podarjamo glasove ljudem, ki so nas prepričali, oz. ki so se pokazali v najboljši luči v predvolilnem času, zopet na stranskem tiru.
Nič več zgodb o Patrijah, ki nas mogoče vseeno, kljub temu da so volitve že mimo, zanimajo, ker v končni fazi gre za naš denar. Nič več aretacij tajkunov, ki so jih v soju filmskih kamer pripeljali pred sodnike in jim niso dokazali ničesar. Ali naši sodni mlini res meljejo tako počasi, da se v parih mesecih nič ne spremeni, ali nič mi ni jasno, je vse to le trik ali je butasta igra za pse (Siddharta – Stipe). Prav tako me zanima kaj se dogaja s tožbo Janša – Rop, letališkim stolpom na Brniku, itd…

Zakaj ne more biti držva transparentna. Zakaj so na pogodbah oznake zaupno? Milijon vprašanj in nobenega odgovora. Ah, ja. Demokracija…