Marjan Podobnik v imenu vseh Slovencev, na mejnem prehodu Plovanija, na poskusu odstranitve cvetličnih korit na poti Joška Jorasa izjavi:”Hrvaška si je z zaporo na mostu zaprla pot v EU” (vir)
Ali Marjan Podobnik govori v imenu vseh držvljanov Slovenije? Ali Marjan Podobnik daje izjave v imenu izvoljenih predstavnikov ablasti ali pa vse to počne zgolj in samo na svojo lastno pest? Ali nimamo v Sloveniji inštitucij, ki se ukvarjajo s takšnimi stvarmi – Dimitrij Rupel, a ni to vaše delo?

Glede na to, da je bil Marjan Podobnik nekoč v politiki, bi mogoče takšne stvari lahko reševal takrat, ko je imel to možnost. Sedaj pa bi jih lahko prepustil za to odgovornim osebam. Ampak sedaj predsedujemo Evropski uniji in izvoljeni politiki nimajo časa, da bi se ukvarjali s tako “nepomembnimi” stvarmi. Če Janez Janša nima časa, oz. zaradi predsedovanja EU noče odstaviti Janeza Podobnika, kako se bo potem kdo ukvarjali s Hrvati. To se bo še malce počakalo in se bo izkoristilo v predvolilnem boju, ko bo šlo za vsak glas.
Mogoče bi lahko Marjan Podobnik tudi opozoril na vso zemljo, ki jo je dobila nazaj cerkev v zadnjih dveh letih. Kajti te zemlje je veliko več, kot pa te, za katero organizira shode in podobne stvari. Ali pa bi si z izpostavljanjem tega problema lahko nakopal sovražnike in izgubil politične točke?

15 Responses to Marjan Podobnik ne bo dovolil Hrvatom v Evropsko unijo

 1. Sovražim Podobnika iz dna srca, ampak tuki mu pa svaka čast. Njemu in Jelinčiču!

 2. nichiren pravi:

  dinastija podobnik samo nabira točke da pride in ostane pri koritu in pri tem trka na domoljubnost,”padalec “joras
  je pa pri tem vsem padanju že itak izgubil kredibilnost.
  zdaj naj povejo svoje zgodovinarji,pravniki in arbitri.
  dokler pa vladajočim negdo drži jajca v primežu bo plima odnašala košček po košček slovenije

 3. McFly pravi:

  Čigavo delo je pa zagotavljanje suverenosti Slovenije?
  Pa zagotavljanje izvajanja sodnih odločb?

 4. andrej pravi:

  Pravna držva je povedala svoje .. če se gremo pravno držvo, je potrebno pravnomočno odločbo sodišča izvršiti oz. jo mora v izvršiti vlada-policija.

  Ker svojega dela izvršilna oblast ne opravlja, oz. raje v zameno za molk sprejme vikend na hrvaški obali, 100% podpiram Jorasa in vse ljudi, ki so se danes zbrali ob Dragonji. Ali je Podobnik politično motiviran ali ne, pravzaprav ni važno. Meja bo ostala tudi našim potomcem, ko trenutne politične elite ne bo več na oblasti.

 5. vlatka pravi:

  Ja, lahko govori v imenu Slovencev. Kaj pa Slovencev, ki niso Slovenci, pa so vseeno Slovenci? ;)

 6. kreg pravi:

  Da se takole zajebavamo z Hrvati. Igrajmo tako kot oni, z enakim tempom. Zahtevajmo Istro nazaj, tako kot je bila vedno Slovenska. Pot v Evropo jim zaprimo, si jo itak ne zaslužijo.
  Naša zunanja politika ni vredna da sploh obstaja, vse na zunanjem ministrstvu bi bilo potrebno kazensko ovadit, kot izdajalce Slovenskega naroda in vsega Slovenstva. Za izdajalce vemo kakšna kazen sledi.
  Pa še za vse Slovence, ki hodite na Hrvaško na počitnice. Vsem bi dal kazen 10.000€, denar pa namenil za aparature v bolnišnicah.

 7. Marija pravi:

  Podobniku gladko dol visi za mejo kot tudi za vse ostale “slovenske vrednote”. Svojo nenačelnost in mlačnost je pokazal že tolikokrat, da smo vmes nehal štet. Ampak hej, če se ravno v pravem trenutku najde nek Joras, zakaj si ne bi na njegov račun nabil nekaj pozornosti zlatih ribic?

 8. Robi pravi:

  Vsi ki niste bili tam na licu mesta in se zazrli iz oči v oči nimate nikakršnega pojma in je škoda da karkoli komentirate,ker če bi bili tam bi videli v njih kakšni pajaci so v resnici.

 9. Britney Spears news @ BlabberStar.com pravi:

  Za moje pojmme si delamo slabo reklamo…. prav sram me je bilo na kak nacin so nasi tam delali kazin…. se bolj sram me je bilo kaksne je streljal podobnik.

  Namesto, da bi se s hrvati zblizali in skupno nastopili in zdruzimo sile in si pomagamo, se zanalasc promovira nestrpnost… sram ga bilo… Jelincica pa sploh ne bom komentirall…

  upam samo, da ne bo ostali svet razumel kot da imamo vsi enako stalisce

 10. Janko pravi:

  Če bo referendum (če bo treba, bom dal svoj podpis zanj), bom glasoval proti vstopu Hrvaške v EU. Evo!

  P.S. Mislim, da nas bo veliko.

 11. london pravi:

  Cirkus 25 junij se je predstavil! Hrvatje so imeli dobro predstavo in se pošteno nasmejali.

 12. podplat pravi:

  Hrvat Mate pomaga Hrvatom, komu naj bi če ne njim. Tozadevno so Hrvatje (Srbi in še marsikdo) pred nami. Ko je treba se, pač zedinijo. Mi Slovenci se gremo nadaljevanko: Ubije brat brata.
  JJ in njegovi imajo hrvaškega masla na glavi za par generacij. So blokirani, Evropa jim je izgovor. Lahklo bi blokirali Hravte za NATO kot so Grki Makedonce. Pa ne morejo, fakti orožrskih vezi so premočni.
  In potem korita ostajajo tam, ona držvna pa se tudi ne premaknejo. Imamo pač demokracijo.

 13. Vitranc pravi:

  Saj tukaj sploh ni dileme. Jasno je bilo, da je bila sobotna burleska popolnoma nepotrebna in jaz na bi spustil teh ljudi niti blizu mostu. Ne vem, kako so sploh lahko dovolili shod v varovanem mejnem območju.

  Jaz bi zadevo rešil precej bolj enostavno. Najel bi bager (menda ne bi šel nad težke cvetlične lonče z golimi rokami), in lepo odstranil tiste lončke. Če bi hrvatje postavili kordon, bi pač pred njimi ustavil in počakal, da se umaknejo. Če se ne bi umaknili, bi lepo ugasnil motor ib pustil bager tam sredi mostu.

 14. podplat pravi:

  Grki so rekli NE za NATO Makedoncem zaradi imena, mi pa seveda nismo rekli NE za hrvaški pristop v NATO. Ergo torej je vse kar naredijo naši bratje OK, tako Rupsi, JJ pa vsi tisti, ki so drago prodajali orožje Hrvatom.
  Naša policija (očitno je postala pod Matetom milica JJ) bi to lahko odstranila vsak dan odkar so korita postavljena. Malo dobre volje malo mehanizacije in bum korit ni več.
  Očitno pa je interes, da korita ostanejo (včerajšnji dogovor premierov to potrjuje), kajti dogovorila sta se za status quo, ki je veljal do sobote in zaradi katerega se je sobota sploh odvijala. Ja res velika zmaga JJ. Ne smemo pa pozabiti množice Jorasov ob Kolpi, Sotli, Muri in še kje. Tudi njim je v novi deželi omogočeno plačevanje davkov, pravica do normalnega dostopa do doma pa ne.

 15. Janis Marakos pravi:

  Svaka casst Podobniku – ali budite 100% sigurni da za njegovog zivota a i zivota nekoliko njegovih (i vasih) predaka(ako ih imate) – Savudrijska Vala NECE biti nicija – osim HRVATSKA! (Osim ako SUD u Haagu, Hamburgu ili bilo gdje drugdje ne odredi drugacije! To vam je prosto kao pasuulj – isto prosto koliko i to da cete svake godine skruseno dolaziti na Jadran ( i Savudrijsku Valu) – i placati postenu uslugu sa postenom lovom…
  SVE DRUGO SU MITOVI I ILUZIJE! Cim prije to shvatite bolje po vas – ako to potraje duze izletit cete iz EU-a kroz CMAR (anus) – jer druge rupe nema…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.