Marjan Podobnik v imenu vseh Slovencev, na mejnem prehodu Plovanija, na poskusu odstranitve cvetličnih korit na poti Joška Jorasa izjavi:”Hrvaška si je z zaporo na mostu zaprla pot v EU” (vir)
Ali Marjan Podobnik govori v imenu vseh držvljanov Slovenije? Ali Marjan Podobnik daje izjave v imenu izvoljenih predstavnikov ablasti ali pa vse to počne zgolj in samo na svojo lastno pest? Ali nimamo v Sloveniji inštitucij, ki se ukvarjajo s takšnimi stvarmi – Dimitrij Rupel, a ni to vaše delo?

Glede na to, da je bil Marjan Podobnik nekoč v politiki, bi mogoče takšne stvari lahko reševal takrat, ko je imel to možnost. Sedaj pa bi jih lahko prepustil za to odgovornim osebam. Ampak sedaj predsedujemo Evropski uniji in izvoljeni politiki nimajo časa, da bi se ukvarjali s tako “nepomembnimi” stvarmi. Če Janez Janša nima časa, oz. zaradi predsedovanja EU noče odstaviti Janeza Podobnika, kako se bo potem kdo ukvarjali s Hrvati. To se bo še malce počakalo in se bo izkoristilo v predvolilnem boju, ko bo šlo za vsak glas.
Mogoče bi lahko Marjan Podobnik tudi opozoril na vso zemljo, ki jo je dobila nazaj cerkev v zadnjih dveh letih. Kajti te zemlje je veliko več, kot pa te, za katero organizira shode in podobne stvari. Ali pa bi si z izpostavljanjem tega problema lahko nakopal sovražnike in izgubil politične točke?