Marjan Podobnik se zadnje čase trudi dobiti pozornost. Včeraj je pozval Marjana Šarca na tekmovanje v košnji trave ali podiranju dreves. Da, prav ste prebrali. Marjan Podobnik bi se rad dokazoval, da je “najboljši” – še posebej po tem, ko ga je Marjan Šarec ob odprtju sejma Agra postavil na laž, ko je Podobnik trdil, da je SLS dobila vladna zagotovila glede njihovih zahtev in zato ni prišlo do protesta. “To je larifari”, je bil odgovor Marjana Šarca.

Stranka SLS ni v parlamentu. In če bo nadaljevala svoje poslanstvo s takšnimi pozivi, kot je tekmovanje v košnji trave ali podiranju dreves, jim verjetno še nekaj časa ne bo uspelo priti v parlament. Ampak očitno njihovi svetovalci “vedo kaj delajo” in jih v stranki poslušajo.

Razumel bi, če bi bila Marjan Podobnik in Marjan Šarec stara 10 let. Takrat so takšni predlogi vedno delovali – pač dokazovanje kdo je boljši. Ko si enkrat malce bolj odrasel, pa se stvari spremenijo. No, očitno ne za vse, kajti Marjan Podobnik bi očitno tekmoval, ker to je poleg populizma, ki se ga gre zadnje čase, vse kar premore.

Žalostno, da se poskuša na takšen način nekdo “vrniti v politiko”.  In srčno upam, da se Marjan Šarec na tako neumne provokacije niti ne bo odzval.