Danes sem videl odzive posameznikov na družbenih omrežjih, ki ponujajo 500 evrov za odstrel Marjana Podobnika. To je sovražni govor in ga je potrebno obsoditi, prav tako pa ga je potrebno sankcionirati. Pristojni organi upam, da že opravljajo svoje delo, kot ga opravljajo v primeru včerašnje izjave Marjana Podobnika, ki ponuja 500 evrov za odstrel volka.

Ne strinjam se z izjavo Marjana Podobnika – še več, obsojam jo. Vendar to ni razlog, da se bom spustil na njegov nivo in kot so danes storili posamezniki na facebooku, ki so se odločili, da ponudijo 500 evrov za odstrel Marjana Podobnika.

Ljudje, a se vam je vsem odpeljalo? A to je nivo, ki ga premorete? Ste s takšnimi izjavami kaj drugačni, kot je Marjan Podobnik? Bomo jutri  s pištolami in puškami skakali okrog, ker ne bodo več besede dovolj?

Razumem. Poletje je. Vročina. Razbeljene glave. Pa vendar nič od tega ne more biti vzrok, da se kdorkoli tako izraža. In ja, poziv k “odstrelu” je sovražni govor. In sovražni govor je treba v kali zatreti.

Če kjerkoli opazite še kakšen takšen poziv ga prijavite … Ker če enkrat dovolimo, da naša komunikacija poteka na takšnem nivoju, potem naslednjič ne bomo več imeli možnosti zaustaviti tega vala. In vse skupaj bo samo še večja greznica.

p.s.: spodnjo fotografijo mi je poslal kolega. Sicer bi sam z veseljem prijavil ta profil … 

68622407 10219509641482310 2073116954989690880 n