Če zavrtim film nazaj, v čas pred volitvami, so bili vsi mediji polni informacij o Patriah. Raziskovalni novinarji tujih in domačih medijev, med njimi Magnus Berglund, so odkrivali zarote, ki naj bi se dogajale v ozadju tega preko 200 mio€ vrednega nakupa.
Karel Erjavec, takratni minister za obrambo je poudarjal da je vse v skladu z zakoni in vse po predpisih. Prav tako so taisto zgodbo poudarjali vsi iz vrha SV. Janez Janša, takratni premier, ni imel časa da bi se ukvarjal s to enormno pogodbo in je odločitev o nakupu prepustil drugim. Pojavljala so se imena Walterja Wolfa, Wolfganga Riedla in ostalih.
In previjem film malce naprej. Zgodile so se volitve. Spremenila se je oblast. In zgodba o Patrijah je izginila iz medijev!


Na to, da ni več zgodbe o Patrijah v medijih sem pisal že konec oktobra. Bil sem prepričan da se bo zgodba o tem “famoznem” nakupu starega železa rešila najprej in da bomo davkoplačevalci, ki financiramo ta nakup, končno izvedeli kdo se je igral z našim denarjem in kdo je dobil “mastne” provizije. Vendar sem se motil.

Resnice o Patrijah še vedno ni na spregled. Kot tudi ni več govora o dobavah naslednjih Patrij, ki bi morale priti. Nazadnje je bilo objavljeno, da smo naročili Patrije brez oborožitve, ki bi nas stala še zelo veliko in da smo zavrnili prva vozila, ker niso bila ustrezna. Prav tako se je omenjalo penale, ki jih bodo proizvajalci/posredniki Patrij dolžni plačati nam, ker nam niso pravočasno dobavili naročenega. In tudi o tem ni nikjer več govora, čeprav bi bil zanimiv podatek, kakšna je sedaj ta številka?!

In če še malce skočim v zgodovino. Zakaj smo morali nabaviti Patrije? Ker smo v članstvu NATO in je “kao” NATO pogojeval ta nakup. 200 mio€ “nepremičnin” zato da pripadamo organizaciji (samo en delček vsega, kar smo nakupili)??

/ironija on

Sedaj, ko fantje iz SSN zbirajo podpise za referendum (btw. tudi ta zgodba je povsem odrinjenja iz medijev), je idealna priložnost, da nas NATO vrže sam iz njihovih vrst. In potem nam ne bo treba kupovati Patrij in pošiljati vojakov po svetu, ampak bomo pa v strahu, da nas ne bodo napadle sosednje držve, živeli v Sloveniji!

/ironija off

Mogoče pa bi bil že čas, da davkoplačevalci izvemo kaj se dogaja s tem famoznim projektom in da se ugotovi krivdo vpletenih v ta primer in da pade tudi kakšna glava!

9 Responses to Kje so naše Patrie?

 1. Politično sva na istem bregu, ampak v času največje afere Patria, ko se je vsak večer vsaka informativna oddaja začela z novimi novicamki, sem jaz lepo rekel, da je to zgolj in samo predvolilna antikampanja in da bodo ta nesrečna vozila najkasneje po šestih mesecih nekje na smetišču pozabe. In glej ga zlomka, točno to se je tudi zgodilo

 2. NordStar pravi:

  Všeč mi je, da se lotiš politike. Malo pa vseeno pazi, ker so to umazane stvari in morda ni v nekem interesu… Sliši se grozljivo, a jaz še vedno ne verjamem, da bi pijani tip ustrelil Krambergerja iz take razdalje – ker mu ni bil všeč.

 3. had pravi:

  @nordstar: nekateri so mi ocitali, da sem mocno proti desnici in da sem blog izkoriscal zgolj v hujsanje proti bivsim ablastnikom..
  kar pa seveda ni povsem res.. ce me stvari motijo, bom opozoril na njih.. pa ceprav bom pljuval po “svojih”..

  in ce bo kdo to opazil, bom zelo vesel – recimo
  https://www.had.si/blog//2009/03/02/wwwvladasi-vlada-spletno-stran-dobi/
  “video vsebine, ki imajo na vstopni strani za naslov napisano vlada.tv (ups.. a gre za lapsus, ali pa samo za šalo – link vodi na TeenModeling.TV!)”

  je popravljeno.. in potem so taisto stvar opazili tudi zaresni mediji :)

  in definitivno ni strahu, da bi se zaradi taksnih, blog zapisov, karkoli zgodilo.. :)

  @volkec: jaz sem bil preprican, da se bodo te stvari razcistile in da bomo vedeli kaj in kako.. ampak sem zivel v ocitni zablodi :)

 4. smoger pravi:

  No, zdaj je jasno zakaj se ne končajo poglavja o meji s Hrvaško, povojnih pobojih,…
  Smešno je, da v medijih ni zaslediti kakega pogumenga novinarja, ki bi malo otipal politike glede Patrij, ali pa bognedaj glede ropa SKB banke…
  Slovenija postaja vse bolj banana republika…

  LP

 5. srečkica pravi:

  vedno, ko se dogaja kaj medijsko pompoznega, je treba vedet, da nekdo kuha “ta potuhnjeno” župco v back stageu :)

 6. Vasija pravi:

  sam res… Ä‘e so?! lool… banana republika…

 7. Dee pravi:

  Vsekakor je bila to igra naše rdeče armade ala komunistov. Sej kaj je rekel Kučan leta 1993 pred Depalo vas, najprej deskriditacija nato likvidacija.

  JJ je edina grožnja levakov, zato ga je treba kar naprej črniti in svinjsko umazati in podtikati afere za afero.

  Sedaj imamo totalno zanič vlado, Pahor špila samo PR.

 8. had pravi:

  @dee: pahor ne spila pr :) ker mu niti to ne gre od rok.. :)

 9. smoger pravi:

  @Dee: Joj, joj…a ti še verjameš v te delitve ala levi desni…Jaz jih delim na velike in male molzače.

  Janša=Pahor=Kučan

  oz. Tito=Stalin=Hitler=Mussolini=…

  Upam, da je zdaj bolj jasno…

  LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.