Gledam film Učna leta izumitelja Polž in obujam spomine na stare oglase, takrat imenovane še reklame, ki so se vrteli na televiziji. Novi oglasi so sicer “zanimivi”, vendar stari vseeno bolj pritegnejo pozornost, ker so odraz časa v katerem smo živeli. In obujajo spomine.
Se spomnite Frutka, Čunga Lunge, Viki kreme…

Frutek FructalMalo blitve in korenjčka, kos prelepega mesa, jabolko in zrela breskev, hruška, med, marelica. Vse naravno sočno, mlado. Da bi z malckom jedli vsi. To so frutki iz Fuctala, slastni in pripravljeni. Lupimo, in čistimo, ribamo, sekljamo, strgamo, pasiramo, kuhano vam damo.

RTC KrvavecJože, mi smo pripravljen, požen

Pips

Čunga Lunga

Radi imamo mleko

Viki Krema

Kolinska Krompir

Radenska

Cedevita

Reklama za avto Zastava 101

Zajčki cik cak

Slovenija moja dežela / Slovenia my country

8 Responses to Stari oglasi so zakon

 1. Dicky Hardy pravi:

  Ahhhhhhhhh…stari dobri cajti…wake up

 2. Dinozaver pravi:

  Tisti za mleko in tale zadnji, za mojo deželo, sta po mojem esenca slovenskih osemdesetih. Optimizem, ki ga danes nimamo več. Takrat je bilo potrošništvo še fajn in do neke mere patriotsko početje.

 3. had pravi:

  @dicky: vcasih je lepo sanjati :)

  @dinozaver: strinjam se.. potrosniska mrzlica je spremenila nas odnos do oglasov.. moja dezela je pa itak najboljsi oglas ever :) za slovenijo :)

  @herkul: odlicno.. hvala za tole!

 4. Saš pravi:

  tale za stoenko je huda …

 5. aho pravi:

  V bistvu nas te reklame spomnijo na mladost, ko ni bilo skrbi, ni bilo položnic, tečnih šefov, kreditov, … Zato se kar nekako raznežimo ko jih vidimo. Zagotvo da se bodo s podobno nostalgijo naši otroci čez 20 let spominjali Lumpija na koncu risank ali pa oglasov za Kinder pingvina. Ob tem pa bodo brundali, da je bil takrat svet manj pokvarjen, politiki pošteni in nogomet bistveno kvalitetnejši…

 6. Bentiš, star sem že, čisto vseh se spomnim….

 7. DJ pravi:

  Kul.
  Ampak se mi zdi, da ima Loterija za Loto pa se vedno enak oglas kot ga je imela 20 let nazaj. :)))) (vsaj glasba in stil je tak)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.