Sam ne pijem alkohola, v bistvu sem zelo proti alkoholu in to, kar sem zdajle videl v oddaji Big Brother, presega meje normalnosti.
Zakaj imajo tekmovalci v hiši Big Brother alkohol, ko verjetno vsak “normalen” človek ve, da se pod vplivom alkohola dogajajo čudne stvari. In to, kar je danes naredil Dejan, je verjetno “značilnost” marsikatere slovenske družine. Ne zanima me to, da je bil pijan in da sicer ne bi naredil tega, niti me ne zanima ali ga je “una” ženska provocirala ali ne! Predvsem se mi zdi nedopustno, da si oddaja dviguje rejtinge s takšnimi incidenti.

Poraja se mi namreč vprašanje ali je bil alkohol dovoljen ravno zaradi tega, da bi nekdo, kar so seveda prej preučili že psihologi, presegel mejo in povzročil izgred. In če nadaljujem v tej smeri razmišljanja, kaj bi se zgodilo če bi Dejan zares fizično obračunal s to punco. Če bi se ves alkohol in ves bes, ki je bil v njem, takrat manifestiral v nasilje? Ali bi ga lahko Naske in Seba ustavila? Sam dvomim v to. In verjetno ne bi bil prijeten pogled. Ampak ljudje hočemo kruha in iger, hočemo mizerije, da se počutimo boljše in bolj žive in avtorji oddaji si želijo rejtingov, gledalcev in SMS-ov.
Tokrat se strinjam z mnenjem varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik, da imajo vsebine resničnostnega šova Big Brother elemente nasilja in ponižujočega ravnanja (vir). In da pravila Big Brotherja niso in ne morejo biti nad zagotovljenimi človeškimi pravicami.

Na srečo letošnjega šova ne spremljam, saj me vreščeča Nina Osenar, Gačo in pa Modic nekako ne pritegnejo. In mogoče ne bi bilo slabo, če bi začeli gledalci bojkotirati takšne in podobne “money making” projekte, ki so namenjeni vsemu drugemo kot pa uživanju.

Mogoče se motim in ljudje resnično uživajo v pogledu na mizerijo in poniževanja, ki so v resničnostnem šovu prisotni, saj se s tem dvignejo nad svoje življenje in se počutijo veliko boljše vsaj za trenutek. Ampak vprašanje je, če je to “resnično” življenje vredno življenja? Ali pa je denarna nagrada vredna vsega tega? Kdo bi vedel? Jaz očitno ne!