had blog roni kordis had blog roni kordis

Andrej Vizjak – Ne vem, enega bi ustrelili, tako kot ste v preteklosti znali početi

Ali je v parlamentu res vse dovoljeno?
Štajerski Andrej, oz. minister Andrej Vizjak je, s tekstom iz naslova, tako odgovoril na poslansko vprašanje poslanca SD Dušana Kumra (vir, vir, vir)
Ali si minister Vizjak dovoli preveč? Je mogoče za tem odgovorom kaj nečednega, kar ga je stisnilo v kot in je reagiral, kot reagirajo otroci, ko storijo kaj narobe? Je napad najboljša obramba? Ali res lahko minister izjavi vse, kar mu pride na pamet – ups ali to obstaja, ker je na ablasti? Ali je res Dušan Kumer res že koga ustrelil? Če je, zakaj potem ni v zaporu?

Celotna izjava:

“Spoštovani gospod Kumer, očitno sedite v napačni dvorani. To ni sodišče. Vi ste tukaj obsodili kopico ljudi, da so zlorabili zadeve, da so odgovorni, in pričakujete kazen. Zakaj je še niste naložili? Še kazen bi lahko naložili. Ne vem, enega bi ustrelili, tako kot ste v preteklosti znali početi. To je neodgovorno od vas”

  1. Gledal sem to zadevo; tudi Andrejevo ne-opravičilo.

    Takšen nastop – prav vseeno mi je, ali prihaja z leve, ali z desne – je direktno žljiv ne zgolj do napadenega, ampak tudi do slehernega držvljana. Minister mora poleg obvladovanja stroke, poznati in spoštovati tudi elementarno kulturo, sicer ne more biti moj (naš) minister.

  2. S streljanjem je seveda mislil na predhodnico Kumrove stranke KPS, takoj po vojni in ne njega osebno…Ampak tako se je slišalo in v vsakem primeru je izjava abotna in sploh za ministra neprimerna.

  3. “. . . je seveda mislil na predhodnico Kumrove stranke KPS”

    . . . in hkrati na prejšnjo stranko od sedanjega predsednika vlade.

    V vednost vsem: Zadnja justifikacija na slovenskem je bila davnega leta 1961!!! In še takrat so ustrelili lopova in večkratnega morilca Rihtariča!

Komentarji so zaprti.