Lokalna cesta Trojane – Izlake. Ura malce pred polnočjo. Topla noč, ki je bila kot nalašč za vožnjo brez strehe. In glej ga hudiča, ups, kravo sredi ceste! Zaviranje pred prestrašeno, vsaj 200 kilogramsko kravo je bilo uspešno, kajti si ne predstavljam kaj bi takšna gmota mesa naredila iz mene in avta. In če bi bil pristaš črnega humorja bi se najbolj sekiral, ker je ne bi mogel odpeljati s seboj domov, vendar ker nisem, sem se to spomnil šele sedaj.
Sprva nisem verjel, da je to kar vidim resnično. Glede na to, da ne pijem alkohola, so vsi pomisleki na kakšno čudno stanje v katerem sem se vozil proti domu, odveč. Bila je tam, sredi ceste in mirno čakala. Ne vem sicer koga, vendar njene kolegice so bile za ograjo, tik zraven ceste. Imel sem občutek, da tudi njej ni bilo nič jasno, kaj počne na “svobodi”. In v ušesih mi je odzvanjala Predinova pesem – Čustveno stanje mlade krave, druge največje slovenske živali.
Ker se je nisem upal lastnoročno lotiti – odstraniti iz ceste, sem poklical na 113. In že takoj ob imenu in priimku povedal, da je z menoj vse v redu. No, ko sem jim povedal, da je krava na cesti, je na drugi strani nastala tišina, kot sem pričakoval. In potem vprašanje, kaj naj naredijo oni?
Ko se bom zdajle z avtom peljal mimo tega odcepa, srčno upam, da ne bo kadaver ob cesti, ampak da se mi bo “smejala” izza ograde!

18 Responses to Krava na cesti

 1. UrosG pravi:

  Na kaj vse ne naletiš na cesti ;) So ti dali pa zelo brihten odgovor na 113.

 2. geman pravi:

  hoj
  a ni za take reči ustreznejša cifra 112?!
  a fotke ni?!

 3. had pravi:

  @geman: odlicno vprasanje.. nimam pojma :) mogoce pa bi bilo boljse, ce bi res na 112 poklical in bi ti potem potegnili svoje poteze.. fotke.. tolk sem bil sokiran, da sem pozabil da imam vse v prtljazniku in da bi lahko to naredil (no, to sem pomislil sele zjutraj), ker ko sem se peljal naprej in malce pred hiso zagledal sosedovega bernskega plansarskega psa, sem bil preprican, da je se ena krava na cesti.. :)

  @urosg: verjemi, da bi bil vsak clovek cist sokiran :))) tko da sem pricakoval kaj taksnega

  p.s.: ko sem se zjutraj peljal mimo, ni bilo nobene krvi na cesti! v kroniki pa tudi nikjer ne pise, da je kaksna krava, ali bik, napadel kaksnega policaja.. konec dober, vse dobro :)

 4. kojotka pravi:

  to se je meni že večkrat zgodilo na cesti med Cerkljem in Drnovom…pa ne ena, en kup krav na cesti, nikjer nobenega, krave pa kar lepo gledajo v mene, žvečijo travo in ne kažejo niti najmanjše volje da bi se umaknile s ceste…sosed je policaj in sem ga vprašala če bi se lahko policija pogovorila z lastnikom, ker se to dogaja vsaj enkrat tedensko…pa se je le smejal…ispada da je za policijo večja nevarnost na cesti voznik, ki ga ulovijo da vozi 5 km/h čez dovoljeno, kot pa deset krav, ki tam stojijo in se ne umaknejo…

 5. ElQurc pravi:

  pred 3 leti sem “srečal” kravo v lublani, na vodnikovi cesti (številka okoli 120), ob 03,00, megla.
  obvoz čez pločnik, krava je ušla iz bližnjega hleva.

  brez panike prosim :(

 6. had pravi:

  @elQurc: a se hecas :) krava v ljubljani :))) ce bi to videl, bi sel sam na odvzem krvi :)

  vsecno :)

 7. Anže pravi:

  V Ljubljani je toliko krav, sploh na cesti, da si sploh mislit ne moreš :)

 8. had pravi:

  @anze: LOOOOOOL :) sem opazil ja :) pa napol gole so :)

 9. Mislim, to je pa prav tipičen odgovor policije, ki ga poznam, ko nam kdo spi*di brez plkačila: “kaj naj naredimo zdaj mi”. Mislim, najbolje da počakate tam na postaji, da se bo krava še usrala na Astro, potem pa bom podal prijavo zaradi razžlitve osebne časti. Pa pismo, pridite, zavarujte območje, poiščite gospodarja…

 10. Zvita T.v. pravi:

  Ojoj, mal večja brzina pa bi mel govedino na sprednji šajbi :neutral:

  Pa dobro, jst sm jih že lovila na glavni cesti :D Smo pa srečal že tud koze, ovce.. pač uidejo izven pastirja.. včash zmanjka štroma in imaš štalo na cesti. Policaji pa tko ne bi vedel kaj nardit, ker je ne bi našli. Držli bi se reka: v temi je vsaka krava črna :lol:

 11. ElQurc pravi:

  @had – brez heca :)

  čisto taprava krava :( takorekoč sredi lublane je ene par hlevov. najbolj dišeč je tisti na križišču vodnikove – podutiške, nasproti gasilskega doma.

  največji užitek je čakanje pri semaforju v času, ko kmet nalaga gnoj. to je enkrateno doživetje za mestno mladino ;)

 12. Matej T pravi:

  Jest sem par mesecev nazaj naletel na povoženo srno sredi ceste. Na srečo se mi je izšlo. Potem sem ustavil in poklical 112, povedal kaj je na cesti in kje, in so mi sporočili, da bodo tja poslali enega izmed pristojnih. Mislim, da so v roku ene ure zadevo počistili.

 13. had pravi:

  ok :) potem, ce se mi to se kdaj zgodi, je to nekaj “normalnega” :)

  jaz sem bil pa totalno sokiran :)

 14. stieber pravi:

  Hah, jaz sem enkrat sredi pešpoti na Korziki srečal čredo krav, bilo pa je zelo temno, nakar nekaj metrov pred mano nekaj zamuka…ja, se človek kar ustraši…kako smo se potem prebili mimo črede pri vidljivosti 2 metra, pa je tudi kar zabavna zgodba. :)

 15. spomincica pravi:

  krava na izlakah? ma nemoj. :mrgreen:
  jz sm srečala tud enkrat eno, je ležla za našo živo mejo, pa se sploh ne hecam, menda so ji grozili s puško in je naredila totalko po vasi.
  kak mesec prej me je lovil poblaznel konjiček, ampak kar se pa ceste tiče, srečujem pa “samo” srnice. zaenkrat je 4:0 za moj avto (ki je jebeni mali plastični punto, btw) in nazadnje je bila totalka. ekonomska. sprednji do srednji del avta se je srečal s srnjakom, čigar rogovje je menda zdaj na klančišah v lovski koči. menda. jaz imam pa novo havbo, kiler, sprednje roke in tudi voznikova vrata so dobila mal terapije. škripajo še vedno. :(
  v glavnem, če NOČEÅ  srečat česa na cest, se izogibaj tud cesti zagorje-čemšenik. ampak sej, itak zmeri vse sam jz srečam…

 16. had pravi:

  @spomincica: potem imate pa dost mesa v zamrzovalni skrinji :) sala..

  res je.. vsak vecer srecam srno, ko se peljem proti domu.. ampak na sreco ob osvetlitvi se ustavijo in zamrznejo.. sicer bi tudi jaz imel klet polno mesa :)

 17. stieber pravi:

  Spominčica, prosim če ne žliš fiata, sicer si bom mislil vse najslabše o tebi.

 18. Crap pravi:

  Ko to berem, se mi zdi, kot da so Slovenci Američani, ki še nikoli niso videli domače živali. Krava na cesti, pa kaj pol. Vstaviš avto, greš ven in napodiš kravo s ceste. Saj ne bo nikomur nič naredila. Ni nič čudnega, da domača žival pobegne izza ograde. Dogaja se pri nas, domače živali na cesti sem že srečal tudi v tujini, pa ni nihče zganjal panike, kot je to očitno pri nas.

  Policija je čisto prav odgovorila. Jaz bi tudi tako. Å e čudno, da folk ne kliče za vsako srno, ki jo vidijo prečkati cesto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.