Jutro mi je prineslo naslednje naslove v spletnih medijih:
Vladna darila zadnjega dne: Dimitrija Rupla je imenovala za veleposlanika na Dunaju (vir‎ Dnevnik)
Nesprejet odstop tudi kot zahvala za dosedanje delo (vir Delo)
Vlada prižgala zeleno luč za podražitev komunalnih storitev (vir Dnevnik)
Spet nova vladna imenovanja, napredovanja in povišanja plač (vir Dnevnik)
Kulturno ministrstvo je z razglasitvijo območja Plečnikovih tržnic za kulturni spomenik prekrižlo Jankovićeve načrte za gradnjo garažne hiše (vir Dnevnik)
Slovenija EU zaprosila za mesec dni odloga; Janša: Skoraj zagotovo bo treba uvesti vinjete za krajši čas (vir Dnevnik)

Ok. Razumem da se še niso potolažili po porazu na volitvah. Prav tako razumem, da jim gre precej težko od rok ablast, ki so jo imeli v rokah zadnja štiri leta. Ampak to, kar delajo sedaj, v zadnjem mesecu, v zadnjih izdihljajih, pa presega meje dobrega okusa.

In čez mesec bodo lahko tolkli čez novo oblast glede vinjet in vsega ostalega, kar se je dolgo časa vedelo, da ni prav, pa vendar se je čakalo da minejo volitve in s tem bodo prevalili krivdo na tiste, kateri niso s temi projekti imeli nič.
Da niti ne razmišljam o novih zaposlitvah, ki se dogajajo v teh dneh, na različnih ministrstvih, ki jih dobijo ljudje, ki so pomagali SDS v predvolilnem času in je to zahvala odhajajočih ljudi!

Ali ne bi bilo bolj preprosto, da se uvede nek rok, recimo dan volitev, ko so znani neuradni rezultati, da se od tega dne ne sme sprejemati takšnih in drugačnih ukrepov in zaposlovati cele vojske ljudi, kot se to dogaja sedaj. Mogoče se motim, vendar pred štirimi leti tega ni bilo?