had blog roni kordis had blog roni kordis

Ali obstajajo Web 2.0 nebesa

Živimo v času, ko se beseda Web 2.0 pogosto uporablja. Da ne bom zavajal, tudi beseda Web 3.0 je že na pohodu in ima čedalje večji pomen, kljub temu, da jasno določene definicije, kaj naj bi bil 2.0 in kaj 3.0 web, ni nikjer zapisane. So pa približki, eden najboljših je What Is Web 2.0, ki ga je napisal Tim O’Reilly.
Če koga zanimajo Web 2.0 projekti, si jih lahko ogleda na naslovu . Zelo veliko jih je. Večina jih je v fazi beta, kar pomeni, da se še nadgrajujejo, oz. da se spreminjajo.

In kakšno povezavo imajo nebesa z Web 2.0? Ker vsi vemo, da je sedaj recesija, se to tudi pozna na tveganem kapitalu, ki se vlaga v 2.0 podjetja.
Pred leti je bil dot-com bubble, ki se je na žlost mnogih razpočil, sedaj pa se je ustavilo, oz. se zmanjšuje vlaganje kapitala v takšne “startupe“. Še pred letom so dobila podjetja, ki so imela dobre ideje, velike vsote denarja. Ampak se je tudi to spremenilo. Nič več se ne troši, ampak se optimizira poslovanje in tako se tudi Web 2.0 projekti zapirajo, oz. se “mergajo“. In tukaj pridejo nebesa.

Borut Peterlin je pisal o zapiranju Digitalrailroad.net, včeraj me je presenetilo da se zapira Pownce (15. decembra je uraden konec). Pred tem so se zaprli servisi kot so Blogrush, Capazoo, Naked, Mobuzz, Lively, Akimbo, Sparter, DocSyncer, Helio, MediaMax, Thoof, Social.FM, TripHub, Wallop… (spisek na TechCrunchu). Projekti, ki so bili zanimivi, vendar niso dosegli rezultatov. In kam gredo ti projekti?

Ti projekti gredo v Web 2.0 nebesa!

  1. Nic, ce hocemo denar, si bo treba zmislit nove buzzworde. Jaz bom zacel kar na web4.1 projektih delat.

  2. heh, onih ne-zlinkanih sploh nisem poznala. tolko o tem. bilo i proslo :P

Komentarji so zaprti.