Filmski festival Modri zob

Filmski festival Modri zob je namenjen filmom/filmčkom, ki so/bodo posneti z mobilnim telefonom. Dovoljena je postprodukcija in vsi ostali načini obdelave in predelave (kako bodo ugotovili ali je bil res posnet z mobilnim telefonom??).
Video posnetke je potrebno “oddati” do 23. 1. 2009.
Obstajajo štiri kategorije, ki naj bodo iztočnica za snemanje:

Brezpogojna ljubezen – Ljubezen na prvi pogled – Zlomljeno srce
Slava in zabava – Kaj vse bi naredil za svojih pet minut slave? – Prepleši noč vse do jutra
Naši najmlajši – Biti starš se je zdelo tako preprosto in naravno – dokler ni doletelo mene – Vse stvari, ki me jih je naučil moj oče
Nore športne vragolije – Znam leteti – Mogoče zimski športi vseeno niso zame

Žirijo, ki bo ocenjevala prejete filme, sestavljajo Miha Mazzini, Katarina Čas, Aljoša Bagola, Dafne Jemeršič in bo podarila prvo nagrado Nokio N96.
p.s.: če ima kdo idejo za dober scenarij, se priporočam!

 1. Mislm sej fajn pa to, sam res…kako bodo ugotovil, da je posneto s telefonom? Pa tut ne vem no…nagrade so švoh, vsaj če mene prašaš…so očitno ves denar za komisijo ponucal…

 2. jeap.. to je bil moj prvi pomislek ob tem festivalu.. kajti lahko posnamem s kamero in potem vse skupaj konvertiram v drug format, ki bo podoben telefonskemu.. in bom imel veliko vecjo “svobodo” :)

  me zanima ce bo kdo od organizatorjev tole pokomentiral..

 3. Ja no, mislim, da se ne bo veliko ljudem dalo toliko delat (z drugo kamero snemat in konvertirat). Imam občutek, da je ta Modri zob bolj za zabavo kot kaj drugega.

 4. da, to bi lahko bil issue. ampak, hej, zivimo v 21. stoletju, barthez je o smrti avtorja pisal pred 50 leti, nas zanimajo dela, filmi! – in manj, kako so narejeni. ce bodo filmcki izgledali, da so posneti s telefonom, bomo verjeli, da res so. in ce bodo dobri, bomo res srecni. cenimo prizadevnost pri produkciji, a verjamemo v postenost in lenobo slovenskih nadebudnih filmarjev.


  matevz klanjsek, direktor festivala

 5. Ali neizobraženost? Jaz si že en teden glavo belim s tem, kako naj video zmontiram, kaj šele, da bi glumila, da je drugega formata, kot mi ga aparatek ven pljune =) Čeprav zna biti, da se mi tudi pri kvaliteti zatakne ;)

 6. a slučajno kdo ve, če je ta telefon, ki ga podarjajo v športni kategoriji (Nokia 5800 XM) pri nas že za dobit?

 7. @matevz: hvala za razlago :) jaz rajsi preventivno vprasam, da ni kasneje problemov :)

  @palcek smuk: po mojih podatkih je ze pri nas.. lahko pa se tudi motim :) poklici na nokio :)

 8. jaz bi samo popravila matevž, da se napiše barthes, seveda, če je imel v mislih semiotika rolanda in ne nogometaša fabiena. :]

  se vidimo v četrtek v kinodvoru!

Komentarji so zaprti.