Cannes – 64. filmski festival se je začel, pred dvema tednoma je bilo v Cannesu še precej drugače

Včeraj so se odprla vrata filmskega festivala v Cannesu, ki privabi smetano filmske industrije iz celega sveta. Letos se bodo v Cannesu “oglasili”, nekateri od njih pa so se tudi že včeraj sprehodili po rdeči preprogi do Palais des Festivals – festivalne palače: Salma Hayek, Antonio Banderas, Adrien Brody, Robert De Niro, Melanie Griffith, Uma Thurman, Jude Law, Angelina Jolie, Brad Pitt, Gong Li,…

Klik na fotografijo za celotno galerijo Cannesa
cannes - Promenade de la Croisette photos

V bistvu se Cannes spremeni v neko povsem drugačno mesto, za čas ko v njem poteka filmski festival. Letos je to že 64. izvedba, kjer podelijo prestižno nagrado – zlata palma.

Pred 14-dnevi je Cannes kazal še povsem drugačno podobo. Ceste so bile v razsulu, sprehod ob morju (po Promenade de la Croisette) je spremljal hrup, dostop do Palais des Festivals je bil v delu,…. In tudi obiskovalci niso bili tako slavni, kot so le ti, ki so sedaj zasedli mesto, hotele in drage restavracije, kjer je samo pogrinjek več kot 100 eurov…


Klik na fotografijo za celotno galerijo Orange – rimsko gledališče
orange rimsko gledališče

Klik na fotografijo za celotno galerijo Aix-en-Provence
aix en provence photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Pont du Gard
pont du gard photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Le Jardin Exotique Eze
le jardin eze

  1. koliko sta porabla za ves dopust? Tudi naju s punco mika, da bi si enkrat pogledala ta bogata mesta za kkšn podaljšan vikend. Kako je s hrano, je kakšen “mercator”?

  2. Za par dni se mi skoraj ne da postavljat šotora, mogoče ena noč. Definitivno naslednji izlet med poletjem. Pa verjetno se, da poleti tudi kopat, so urejene plaže? Kaj priporočaš?

  3. @luka: plaze so urejen, vendar te, v mondenih srediscih, placljive – in to ne malo.. imas pa povsod tudi public plazo, ki nima lezalnikov..

    sicer pa priporocam da ne spis v “vecjih” krajih, ampak da si najdes tocke, ki so malce oddaljene in iz njih potem delas izlete, oz. oglede..

    francija je lepa.. se lepsa je poleti.. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja