Podjetje Gen-i je pred parimi dnevi vstopilo na trg dobaviteljev električne energije, kjer cene določajo sami distributerji. Ker se že nekaj časa govori o podražitvah in “dogovorih” med samimi igralci Elektro Ljubljana, Elektro Gorenjska, Elektro Celje, je ponudba Gen-i še toliko bolj dobrodošla.
Pustimo ob strani, da je solastnik podjetja tajkun Igor Bavčar in Istrabenz in zgodbe okoli Roberta Goloba, predsednika uprave, ki so jih mediji polni zadnje dni. Sam bom bolj kot na to gledal podatke o prihranku, saj v teh časih šteje vsak €.

Ne bom odkrival tople vode s preračunavanjem, zato priporočam zapis Zakaj bo Gen-i moj novi dobavitelj električne energije?, kjer Jaka Mele secira svojo položnico in izračuna prihranke, ki v njegovem primeru znesejo 13,7%!


In zakaj bi nekdo izbral Gen-i:
V povprečju je naša električna energija 10 % cenejša, zagotovljeno brez podražitev do konca leta 2010, prvim naročnikom pa podarjamo še en mesec brezplačne električne energije!

In kako se zamenja dobavitelja?

Zamenjati dobavitelja je v resnici preprosteje kot zamenjati žrnico. Poiščite vašo zadnjo položnico, nekaj svojih osnovnih podatkov vpišite v spletni obrazec, pritisnite pošlji in že ste opravili vse. V nekaj dneh boste po pošti prejeli v podpis pogodbo. Če boste pogodbo podpisali do 10. v tekočem mesecu, boste cenejšo elektriko uporabljali že prihodnji mesec.

7 Responses to Gen-i – imate preveliko položnico za električno energijo

 1. MM pravi:

  Ljubljana – “Res je, da je za zdaj težko biti proti konkurenci, toda poteza Gen-I bi v večjem obsegu lahko pomenila zmanjševanje držvnega premoženja,” je prvi mož direktorata za energijo pri ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač včeraj za Dnevnik komentiral odločitev družbe Gen-I, da bo električno energijo neposredno prodajala tudi gospodinjstvom.

  Kopač v primeru večjega števila prestopov odjemalcev od distributerjev k novemu ponudniku ne izključuje možnosti “uporabe formalnih vzvodov”, ki jih ima držva. Kot je znano, je Gen-I v polovični lasti držvne Gen Energije. “Dokler govorimo o neznatnem deležu, to ni problem. Večje prehajanje odjemalcev pa bi pomenilo, da ponudnik s tržnimi presežki, ki jih kupuje v tujini, izpodriva domače proizvajalce.

  Janez Kopač je član stranke Zares.

 2. had pravi:

  @mm: ja.. se zgodi.. ampak ce jaz podpisem pogodbo, potem pricakujem da ima gen-i urejene te stvari..

  bo pac drzava dobili manj.. :)

 3. gašper pravi:

  Skrajni čas, da da nekdo vetra lopovom iz Elektro Ljubljana ipd!! Pri nas po njihovem oderuškem sistemu plačujemo 35% dražjo elektriko samo zato, ker imamo en priključek za celo (3 stanovanjsko hišo)!!!

 4. MM pravi:

  In ni vse zlato kar se sveti:

 5. PiPi pravi:

  had: btw, tisto o cemer sprasujejs na twitterju okol fontov na financah, ce ne bo slo drugace pa enostavno preveri z free aplikacijo na iPhone-u, ce ti bo dal kaj uporabnega ven : http://new.myfonts.com/WhatTheFont/iPhone/

  .::PiPi::.

 6. had pravi:

  @pipi: hvala.. sem preizkusil in deluje tako tako :) iphone nima najboljsega fotkota :)

  HVALA!

 7. PiPi pravi:

  had, koker se spomnim ( nimam sedaj pri roki ipod toucha ), sem lahko izbral “saved photo” …

  .::PiPi::.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.