Podjetje Gen-i je pred parimi dnevi vstopilo na trg dobaviteljev električne energije, kjer cene določajo sami distributerji. Ker se že nekaj časa govori o podražitvah in “dogovorih” med samimi igralci Elektro Ljubljana, Elektro Gorenjska, Elektro Celje, je ponudba Gen-i še toliko bolj dobrodošla.
Pustimo ob strani, da je solastnik podjetja tajkun Igor Bavčar in Istrabenz in zgodbe okoli Roberta Goloba, predsednika uprave, ki so jih mediji polni zadnje dni. Sam bom bolj kot na to gledal podatke o prihranku, saj v teh časih šteje vsak €.

Ne bom odkrival tople vode s preračunavanjem, zato priporočam zapis Zakaj bo Gen-i moj novi dobavitelj električne energije?, kjer Jaka Mele secira svojo položnico in izračuna prihranke, ki v njegovem primeru znesejo 13,7%!


In zakaj bi nekdo izbral Gen-i:
V povprečju je naša električna energija 10 % cenejša, zagotovljeno brez podražitev do konca leta 2010, prvim naročnikom pa podarjamo še en mesec brezplačne električne energije!

In kako se zamenja dobavitelja?

Zamenjati dobavitelja je v resnici preprosteje kot zamenjati žrnico. Poiščite vašo zadnjo položnico, nekaj svojih osnovnih podatkov vpišite v spletni obrazec, pritisnite pošlji in že ste opravili vse. V nekaj dneh boste po pošti prejeli v podpis pogodbo. Če boste pogodbo podpisali do 10. v tekočem mesecu, boste cenejšo elektriko uporabljali že prihodnji mesec.