Ločitev zaradi Google Street Viewa je naslov, ki me je danes pritegnil na Siolu. Nič nenavadnega, da v poplavi vsega sranja, na Siolu objavijo tudi takšne bučke, kajne?

Ampak poglejmo vse skupaj iz drugega zornega kota, na kar me je opozoril Hapax Legomena.
Siol pobira vsebino na internetu. Tokrat je to, kot vsak dan “neskončnokrat” brez da bi navedel vir, zgodbo našel v rumenem Sunu – Google cheat view. Malce so Siolovi “novinarji” spremenili podatke in jih objavili in se podpisali pod njih! Tako pač to poteka pri nas.

Ampak Hapax je našel bolj zanimivo informacijo – Idiot Forever v zapisu How I Duped The Sun razloži kako so prišli mediji do te ekskluzivne zgodbe. Preprosto. On si jo je izmislil in jo poslal Sunu, ki jo je seveda hvaležno objavil!

Ampak gremo nazaj k Siolovi zgodbi!


Ne moti me to da se prepisuje in da se ne napiše vir od kje je prepisano. Niti me ne moti, da se pišejo samo senzacionalistične novice, ki “kao” privabljajo ljudi.

Moti me, da se nobena novica ne preveri! In v času Googla je vse to zelo preprosto – http://lmgtfy.com/?q=google.

Res je, Google je v zadnjem času delal posnetke za Google Street View po Angliji. In jih dodajal v Mapse. Ampak da bi držlo tole, kar so napisali na Siolu:

Mož, s katerim je pred tem govorila po telefonu, ji je namreč dejal, da je v službi, vendar mu je Google uničil alibi. Soproga je namreč s pomočjo storitve Street View njegov avto opazila parkiran na povsem drugem mestu – pred hišo njune znanke.

bi moral imeti Google online live fotografije, kar NIMA. Kajti vsaka druga razlaga je preprosto nemogoča!

In dokler se bodo takšne zgodbe objavljale (pod njo sem komentiral) in je ne bo nihče odstranil, ali pa razmislil o njej, bo naše novinarstvo milo rečeno “v kurcu“!

Zgodba se je pojavila še:
Fox News – Straying Husband Caught by Google ‘Cheat’ View
Telegraph.co.uk – Cheating husband spotted at mistress’ home on Google Street View
CNET News – Cheating husband caught on Google Street View?
Anorak – Sun Duped By Google Street View Divorce Story

A se gremo tudi mi takšne igrice in začnemo polniti naše rumene časopise, ki poberejo vse, kar se pobrati da?!