Julija je Google začel s fotografiranjem ulic v Sloveniji in pred parimi minutami vključil Google Street View Slovenija. Sedaj lahko pregledujemo ulice in vidimo hiše in vse ostalo, kar nas zanima. Raj za vojerje, prav tako pa priročno, ko iščemo naslov in točno lokacijo. Moje hiše ni notri!

Google Street View je storitev, ki uporabnikom omogoča realističen pogled na kraje, kjer še niso nikoli bili, saj Google svoje zemljevide nagradi s podrobnimi posnetki. Google s svojimi vozili, ki imajo nameščene kamere za 360 stopinjsko snemanje, posname ulice in ceste, po katerih se vozila premikajo in kasneje vse to obdela. S tem omogoči uporabnikom, da raziskujejo in pregledujejo skrite kotičke mest, ki jih sicer ne bi niti opazili.

Kako uporabiti Google Street View – na naslovu http://maps.google.com vpišete kraj, ali ulico, ki jo iščete in potem kliknete na lokacijo da se vam pojavi “možiček” – ali pa pri drsniku na levi strani z miško izberete “možica” in ga postavite na zemljevid – če je Google Street View pogled na voljo, potem se boste lahko dičili nad pogledom. S tem dobite Google Street View pogled in se lahko pomikate v vse smeri in odkrivate nov pogled na svet! Zraven pa srečate še sosede, ali vidite, da je imela vaša žena takrat na obisku ljubimca. V Sloveniji so registrstke številke prekrite!

Hiše znanih Slovencev na Google Street View

Vir: Wikipedia

Google Street View is a technology featured in Google Maps and Google Earth that provides panoramic views from positions along many streets in the world. It was launched on May 25, 2007, in several cities in the United States, and has since expanded to include cities and rural areas worldwide.

Where available, Street View images appear after zooming in beyond the highest zooming level in maps and satellite images, and also by dragging a “pegman” icon onto a location on a map. When dragging the pegman icon, blue lines on the map showing Street View imagery will appear. Using the keyboard or mouse, the horizontal and vertical viewing direction and zoom level can be selected. A solid or broken line in the photo shows the approximate path followed by the camera car, and arrows link to the next photo in each direction. At junctions and crossings of camera car routes, more arrows are shown. By using Google Maps, users can turn on stereoscopic 3D mode by right-clicking in Street View to get an anaglyph version of any Street View images. However, this mode requires users to wear red/cyan glasses to see the 3D effects.

google_street_view

 

street