Google Street View omogoča vpogled v zasebnost, ki je do sedaj nismo poznali – namreč omogoča 360 stopinjski pogled. Do sedaj smo bili sicer navajeni satelistkih posnetkov, vendar to ni bilo to! Ker smo Slovenci po naravi vojerji in nas zanima, kako živijo znani Slovenci je tukaj spodaj par primerov, kako izgledajo njihova domovanja – Alenka Bratušek, Mirko Tuš, Dušan Šešok, Borut Šuklje, Janez Škrabec, Bine Kordež, Jan Plestenjak, Ivan Zidar…

Seveda se spisek lahko nadaljuje, če mi kdo posreduje informacije o tem, kje znani Slovenci živijo. In tole je lepa demonstracija, kaj se da z uporabo tehnologije, ki to omogoča. Moje mnenje je dokaj preprosto – če so na voljo orodja, potem jih bodo ljudje uporabljali. Si predstavljate, da ne bi informacijska pooblaščenka dosegla, da se zakrivajo obrazi in registrske tablice? Ne, zasebnost mora obstajati!

Kako uporabiti Google Street View – na naslovu http://maps.google.com vpišete kraj, ali ulico, ki jo iščete in potem kliknete na lokacijo da se vam pojavi “možiček” – ali pa pri drsniku na levi strani z miško izberete “možica” in ga postavite na zemljevid – če je Google Street View pogled na voljo, potem se boste lahko dičili nad pogledom. S tem dobite Google Street View pogled in se lahko pomikate v vse smeri in odkrivate nov pogled na svet! Zraven pa srečate še sosede, ali vidite, da je imela vaša žena takrat na obisku ljubimca. V Sloveniji so registrstke številke prekrite!

Vir: Wikipedia

Google Street View is a technology featured in Google Maps and Google Earth that provides panoramic views from positions along many streets in the world. It was launched on May 25, 2007, in several cities in the United States, and has since expanded to include cities and rural areas worldwide.

Where available, Street View images appear after zooming in beyond the highest zooming level in maps and satellite images, and also by dragging a “pegman” icon onto a location on a map. When dragging the pegman icon, blue lines on the map showing Street View imagery will appear. Using the keyboard or mouse, the horizontal and vertical viewing direction and zoom level can be selected. A solid or broken line in the photo shows the approximate path followed by the camera car, and arrows link to the next photo in each direction. At junctions and crossings of camera car routes, more arrows are shown. By using Google Maps, users can turn on stereoscopic 3D mode by right-clicking in Street View to get an anaglyph version of any Street View images. However, this mode requires users to wear red/cyan glasses to see the 3D effects.

Klik na fotografijo za ogled Google Street View pozicije!

Zoran Janković

zoran

Igor Lah

igor

Jan Plestenjak

jan

Alenka Bratušek

alenka

Dušan Šešok

dusan

Ivan Zidar

ivan

Janez Škrabec

skrabec

Mirko Tuš

tus

Bine Kordež

bine