Igraj Pac-Man igrico v Google Maps

Pac-Man je arkadna igrica, ki jo je podjetje Namco predstavilo daljnega leta 1980. Kot otrok sem jo prvič igral na morju v zabaviščnem parku in bil povsem navdušen nad njo. Kasneje, ko so prišli prvi računalniki, smo z velikim navdušenjem igrali Pac-Mana in se ob tem zabavali. Kljub temu, da je igrica preprosta, pa je včasih precej težko pobegniti duhcem Blinkyu, Pinkyu, Inkyu in Clydeu.

Od včeraj naprej lahko igrate Pac-Mana tudi znotraj Google Maps.

Kako? Odprite Google Maps in v levem spodnjem kotu poiščite Pac-Man ikono. Kliknite nanjo in Google vam bo pripravil povsem vašo igro na zemljevidu, ki ga boste sami izbrali (v primeru, da to ni mogoče, bo Google sam predlagal novo območje, kjer boste lahko igrali Pac-Mana). Igrate s pomočjo kurzorskih tipk, vendar tudi prednost domačega terena ni vedno dovolj. Se boste morali precej potruditi, saj je ta način igranja precej težji, kot pa tisti, ki smo ga bili navajeni na igralnih avtomatih.

Ideja, da se Pac-Man preslika znotraj Google Maps mi je odlična, prav tako pa mi je všeč tudi sama izvedba. Zabava je definitivno zagotovljena!

image001

image002