Google Live Transcribe aplikacija ki govor pretvarja v tekst v realnem času Google Live Transcribe aplikacija ki govor pretvarja v tekst v realnem času

Google Live Transcribe / aplikacija ki pretvori govor v tekst v realnem času

Google Live Transcribe je novost, ki pretvori govor v tekst v realnem času in jo je pred dnevi predstavil Google. Aplikacija Google Live Transcribe bo na začetku na voljo za Android operacijski sistem in bo uporabnikom omogočala strojno pretvarjanje govora v tekst v realnem času.

Google Live Transcribe podpira več kot 70 jezikov in je bil razvit v sodelovanju z ameriško univerzo Gallaudet. Live Transcribe je v prvi vrsti namenjen gluhim in naglušnim. Osnova je samodejno prepoznavanje govora (automatic speech recognition ASR), ki aplikaciji omogoča zaznavo izgovorjene besede in pretvorbo v tekst za branje.

V bistvu sem si že dolgo želel takšno aplikacijo, saj bo delo precej lažje – na intervjuju boš vključil aplikacijo in na koncu intervjuja bo tekst že natipkan. Potrebno ga bo samo še urediti in objaviti.

Aplikacija je še v “razvojni fazi”, vendar jo lahko že dolpotegnete:

Slovenski jezik je podprt in aplikacija deluje odlično – v bistvu sem navdušen nad prepoznavno besed, kljub temu, da govorim z “zasauskim dijalektom”. Verjetno se vsi podatki prenašajo k njim v “oblak” in dodatno analizarijo, kar pomeni, da se bo prepoznava besed samo še izboljševala.

Google Live Transcribe aplikacija ki govor pretvarja v tekst v realnem času
Google Live Transcribe aplikacija ki govor pretvarja v tekst v realnem času
  1. Živjo,
    tale app res dobro deluje v slovenščini, ampak ne omogoča pa shranjevanja, deljenja trankriptov? Morda poznate kakšen način, kako transkript vendarle shraniti – tudi če v navaden txt.

Komentarji so zaprti.