Javno narocilo za izdelavo mobilne aplikacije Covid 19 razpis odprt do 15.7.2020 Javno narocilo za izdelavo mobilne aplikacije Covid 19 razpis odprt do 15.7.2020

Mobilna aplikacija Covid-19 bo na voljo sredi avgusta / kako, prosim?

Boštjan Koritnik, minister za javno upravo je danes sporočil, da bomo uporabniki dobili mobilno aplikacijo Covid-19 sredi avgusta!?! Kako, prosim? Jaz sem bil prepričan, da je bil dan, ki je bil omenjan v razpisnih pogojih 1.8.2020 … In da smo se nad tem zgražali vsi, ki se zavedamo, da je nemogoče tako hitro “spraviti” aplikacijo skozi App Store.

Razpis za prilagoditev aplikacije CoronaWarnApp je dobilo podjetje RSTeam z najnižjo ceno – malce čez 4000 evrov. In po tem, kar je danes povedal Boštjan Koritnik, bo ta aplikacija do 1.8.2020 poslana v potrditev na App Store in v Google Play.

Sama aplikacija bo pa sama sebi namen – vsaj po anketah, ki smo jim priča zadnje čase in kjer je jasno nasprotovanje takšni aplikaciji – predvsem gre za problem pomanjkanja komunikacija in povsem nepravilna sporočila, ki smo jih ljudje v tem času bili deležni s strani različnih deležnikov v tej zgodbi.

Uporabniki aplikacije bodo dobili generirano kodo, ki bo opozorila, da so bili v zadnjih 14 dneh v stiku z okuženo osebo. Uporabnik ne bo imel podatka, kje se je ta stik zgodil, dobili bodo podatek o času preživetem z okuženo osebo in kakšna je bila razdalja.

Čemu torej ta aplikacija? Da bo lažji prehod na tisto “pravo”, ki bo dejansko sledila ljudi? Ali pa je zadaj še kaj drugega. No, vsekakor bo aplikacija težko obvezna, ker to ne gre skozi TOS App Storea.

Javno narocilo za izdelavo mobilne aplikacije Covid 19 razpis odprt do 15.7.2020