Minister je bil pijan v vozilu, ko se je vračal z novoletne zabave. Pri tem so ga ustavili policisti in mu odredili pridržanje. Naslednji dan je predsedniku vlade ponudil svoj odstop. V času zabave ni bil v službi. Zgodilo se je leta 2010. V letu 2020 veljajo drugačna pravila.

Minister Aleš Hojs je javno, preko tviterja, pozival k državljanski nepokorščini – neplačevanju RTV prispevka, ki je po njegovem “piar” Levice.

In potem je sledilo presenečenje. Ministrstvo za kulturo, ki je pristojno za medije, je zapisalo, da ne morejo komentirati tvita, saj “je bil napisan v prostem času, s strani državljana, ne v okviru njegove funkcionarske službe”.

Oprostite? Kako prosim? Od kdaj pa velja, da si zgolj v službi minister? Tole je še en pokazatelj odnosa, ki ga ima trenutna ablast do državljanov in kako trdno prepričani so, da državljani nič ne štekamo.

Z drugimi besedami. Minister je minister, ko želi biti minister, ko pa ne želi biti minister, pa lahko dela kar mu je volja? Verjetno je tako obiskoval tudi policijsko postajo – v svojem prostem času, kajne?

Hojs Drzavljanska nepokorscina neplacevanje RTv prispevka

5 Responses to Minister v prostem času ni minister / to pravilo velja, ko Hojs poziva k državljanski nepokorščini

 1. Vlado fritz pravi:

  In taka golazen nam kroji usodo

 2. YNWA pravi:

  Od pokvarjenega kulturnega ministranta je iluzorno pričakovati resen odgovor …

 3. Eva K pravi:

  Ko bi vsaj lahko nehali placevat hujskanje…

 4. Mojmir Maček pravi:

  To je odraz sodobne politike: tviteraštvo, drugi kanali – vedno le enostranska komunikacija… poštene tiskovne konference ne pomnim…
  Seveda, ker na nebuloze, ki jih čivknejo direktno ne znajo zagovarjati!
  In to naj bi bili naši predstavniki?!

 5. Srečko pravi:

  Hojs je minister samo tisti dan ko je treba dvigniti plačo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.