Ex minister Aleš Hojs je včeraj na tiskovni konferenci, preden je razkril, da je odstopil iz položaja ministrstva, imel precej opazk čez delovanje policije. Sindikat policistov Slovenije se je odzval na njegova podtikanja in njegov poskus prikaza policije v zelo slabi luči. Glede na to, da je še pred par dnevi Aleš Hojs z navdušenjem govoril o policiji in njihovem delu, je bila očitno včeraj situacija zanj zelo stresna. Kaj so torej zapisali v Sindikatu policistov?

Policisti smo podrejeni zgolj stroki

V Sindikatu policistov Slovenije čutimo moralno dolžnost, da se zaradi varovanja poklicne integritete vseh policistk in policistov ter kriminalistk in kriminalistov, odzovemo na današnje izjave ministra za notranje zadeve g. Aleša Hojsa, ki jih je podal tako v svoji odstopni izjavi, kot v medijih in so do vseh zaposlenih v Policiji neprimerne in žaljive.
V Sindikatu policistov Slovenije takšne izjave ministra za notranje zadeve najostreje obsojamo! Ocenjujemo jih kot neprimerne in nekorektne do vseh policistk in policistov, ki vsakodnevno izpostavljamo svoja življenja za zagotavljanje varnosti vseh prebivalcev Slovenije.
Policistke in policisti smo pri svojem delu podrejeni zgolj svoji stroki in profesionalnim standardom, načelu zakonitosti in pravičnosti ter visokim moralnim in etičnim standardom, katerim smo zaprisegli. Pri izvajanju naših nalog nas ne vodijo nikakršne obskurne sile, temveč le naša objektivnost in iskanje materialne resnice po načelih stroke.
Zaradi svojega visoko profesionalnega dela in predanosti uživamo izredno visok ugled med državljankami in državljani, čeprav moramo včasih izvajati tudi takšne naloge, ki določenim skupinam ali posameznikom niso všeč. In ravno takšni primeri dokazujejo, da policisti svoje naloge izvajamo nepristransko, korektno in pošteno.

Protesti v LJubljani 4