Policijski sindikat je včeraj pričel s stavko. Aleš Hojs, minister, ki je nepreklicno odstopil, pa je včeraj na spletni strani vlade objavil seznam plač policistov z njihovimi imeni in priimki in seveda tudi z višino plače. Vendar pozor – nikjer ni omenjeno, da so te plače z vsemi dodatki zaradi povečanega obsega dela, pripravljenosti, z dodatki za delo v epidemiji, nadur … Ampak bolj kot znesek je težava v tem, da so na spisku tudi pripadniki Specialne enote, saj se zaradi njihove varnosti in varnosti njihovih družin ne razkriva njihove identitete!

Aleš Hojs je znova dokazal svojo maščevalnost. Očitno je bil njegov namen s to objavo, da bo javnost storila pogrom nad policisti, saj so plače nekaterih na spisku zelo visoke.

Desnica se namreč že vrsto let poslužuje taktike poskusa diskreditacije na podlagi višine plače (Vesel in Fifa je bil zadnji primer), vendar na srečo se nad tem nihče več ne zgraža, saj se večina ljudi zaveda, da je višina plače sistematizirana. Sicer je svojo namero jasno povedal včeraj v večerni oddaji 24ur, ko je omenil, da bodo lahko medicinske sestre videle kako visoke plače imajo policisti.

Nataša Pirc Musar je včeraj na tviterju komentirala to objavo z razlago:

Ampak bolj problematično je to, da je objavil imena in priimke pripadnikov Specialne enote …

Pa še en konkreten primer plače ..


Sedaj, ko je Aleš Hojs objavil spisek preko 8000 policistov in njihove plače, me zanima, če so taisti policisti še vedno pripravljeni zanj “iti v ogenj”? Saj je jasno, da so zgolj kolateralna škoda, ki jo politika izrablja za svoje “rabote”. Mogoče se bodo taisti policisti spomnili naslednjič, ko bodo nasilni do mirnih protestnikov, da so zgolj in samo orodje v rokah politike. In ko politikom to več ne paše, jih odvržejo na smetišče. Točno tako se je zgodilo tudi sedaj.

Da tega, da je takšno dejanje skrajno zavrženo, niti ne omenjam.