had blog roni kordis had blog roni kordis

Šalabajzerji so vsi, ki se ustavljajo v predorih, pod mostovi,… ko se bliž nevihta

Prvi znaki toče in vsi šalabajzerji, ki so kupili avte na kredo in niso imeli denarja za kasko, se začnejo ustavljati v predorih, pod mostovi, ali pa celo sredi ceste, če je nad njo par vej, ki jih bodo zaščitile.

In ljudje, ki se normalno vozimo po cestah moramo paziti še na njih. En lep primer je bil včeraj, ko se je v Ljubljani začela nevihta in sem se vozil mimo Tobačne.
Na desni strani je drevored. In nebodigatreba so ljudje, ko je toča udarjala ob njihova “dragocena” vozila, ustavljali vozila na cesti in skozi zelenico parkirali avtomobile pod drevesa.
No, “na srečo” je nekdo imel probleme pri vožnji čez robnik in se je vozilo ustavilo na travniku. Skočil je ven in začel pokrivati vozilo. Ampak pri tem ga je par kosov ledu prav pošteno zadelo.

Ampak pri nas je itak “pleh” pomembnejši, kot pa lastno zdravje. Če ne bi bil naliv, oz. toča tako močna, bi imel cel kup foto gradiva, tako pa na žlost ni nič pametnega. In ja, sam se vozil skozi naliv brez ustavljanja in parkiranja in danes zjutraj preveril avto – niti najmanjše poškodbe ni vidne!

Ša-la-bajzerji, pfuj, jebenti!

 1. Upam, da boš to počel vedno ne glede na to kakšni kamni bodo deževali.. če misliš, da je po toči popravljen avto enak kot pred točo se malo motiš. Za laične oči že. Poleg tega so vsi kleparji in pooblaščeni servisi v primeru uničujoče toče polno zasedeni in lahko na popravilo avta čakaš tudi po par tednov ali celo par mesecev, nadomestnih vozil pa tudi ni toliko… Avto ti lahko stoji na servisu kar nekaj časa. Aja, tebe to ne briga, ker imaš dva.. Tudi šipe se lomijo, pol pa se pelji domov z razbito sprednjo in stransko šipo v nalivu…

 2. @ermin: legitimno mnenje..

  ja, vedno pocnem to, ne glede na to kaj pada iz neba.. ce pa slucajno vidim, da se pripravlja kaj hudega, oz. ko slisim opozorilo kaj se bo dogajalo, potem pa rajsi ne grem nikamor z avtom (ce je ze taksna situacija)..

  ja, imam dve vozili in obe dve potrebujeva.. ampak avto imam da se vozim iz tocke a v tocko b in ne da ga pazim kot puncico svojega ocesa.. sicer se ne bi spravil nikoli na slovenske ceste..

  glede na to, da sem dozivel ze precej toc, pa vendar do sedaj nisem imel se sesutega avta, stekla ali cesa podobnega, ker sem se normalno peljal naprej, namesto da bi oviral promet in povzrocil se kaksno nesreco – pred dvemi leti, na avtocesti proti bledu, popoldne, naenkrat toca, avtocesta polna ledu in ljudje so se ustavljali pod nadvozi – kljub hitrosti 30km/h, kolikor je sla kolona, je prislo do trcenja, ker na ledu zavore niso prijele.. in skode je bilo vec, kot bi jo bilo, ce bi se normalno peljali po avtocesti naprej..

 3. No, jaz imam drugacno izkusnjo.. peljal se v tistem trenutku sicer nisem, je pa mi pol stolcene plocevine, razbilo v koscke prednjo in stransko šipo na voznikovi strani. Niti predstavljati si nočem kako bi to zgledalo med vožnjo, mislim, da bi jo ob takšnih kepah fasal tudi če bi ostal v avtu.. na tistem koncu pač še na srečo niste doživeli toče takšnih razsežnosti..

 4. @ermin: jeap.. vsak kovanec ima dve strani :) se tudi sam zavedam.. jaz sem pac zapisal moj “subjektivni” pogled na to zadevo, ki me je vceraj zmotila..

  in mogoce, ce bi bil v situaciji, kot je bila tvoja, bi bil moj zapis drugacen..

  ampak vseeno :) se ljudje ne smejo ustavljati sredi ceste, zaradi tega da ne bodo imeli poskodovanih vozil :)

 5. Seveda se strinjam in ne odobravam neprevidnega ustavljanja na cesti. Hotel sem povedati, da po eni strani razumem takšna dejanja ljudi. Ni vedno samo problem v kreditu in zavarovanju… no, sedaj pa dovolj iz moje strani :)

 6. Jaz ne razumem ljudi k parkirajo pod drevo. A ni to se bolj nevarno? Toca bo ze nasla pot do tal, bo gravitacija poskrbela za to, plus da bos dobil kaksne vejice, veje, deblo, ali kar celo drevo na avtomobil. Pol pa mas in avto in sebe poskodovanga.

 7. Had, dobro si nas nasmejal na račun pleha.
  Mojim sosedom je naprimer tudi važneje, da imajo avto pod azbestnimi nadstreški, kot da bi poskrbeli za zdravje. Sicer pa:
  Ker na ledu zavore niso prijele..
  Torej se med točo ne sme vozit.

  Jaz tudi ne bi peljala iz podvoza. Normalno, da se počaka pet minut.

 8. glava se zaceli zastonj, celjenje pleha pa stane. Kakšen človek pa si, da ne gledaš vsega skozi denar? ;)

  John: veje na drevesu točo ustavijo ali vsaj upočasnijo. In ja, vse kuglice sicer potem najdejo pot na tla, ampak udarec ledene krogle, ki pada par metrov, je neprimerno manj škodljiv od udarca kugle, ki pada kilometer ali dva.

Komentarji so zaprti.