Letališče John F Kennedy New York – pristanek letala

Let iz Rima v New York naj bi trajal 9 ur in 15 minut. Ampak se je seveda podaljšalo vse skupaj. Namreč vzleteli smo približno 30 minut kasneje in zaradi megle, ki je bila nad letališčem John F Kennedy v New Yorku tako gosta, da bi jo lahko rezal, smo pristali z več kot 45 minut zamude.
Let je bil precej dolg in moje mnenje je, da se na takšno pot ne odpraviš za manj kot teden dni. Ampak ko smo pristali, sem šele odkril veličino letališča JFK. In ko bom čez 4 dni odšel z avtom proti Miamiju, si že sedaj ne predstavljam kako mi bo uspelo priti čez vse te ceste, odcepe, obvoze, križišče… Kaos!

had_0117

 1. Za ameriške ceste svetujem najem ali nakup GPS-a. Prideš veliko bolj spočit na cilj. Upam, da si si vzel nekaj uric za obisk BHphotovideo.

 2. @napo: hahahah.. ikzekli :) dejstvo je to :)

  @matej: bh se pride v igro :) pa tudi garmin je z menoj.. ampak dvomim, da bo kaj pomagal :) bom danes stestiral

 3. Sam sem prevozil 5000+ milj po ZDA brez ene same težve ali zgrešenega odcepa. Kultura vožnje je na najvišjem nivoju, cestni sistem označen logično-popolno, če si le toliko, da prepoznaš strani neba :)
  Nazadnje sem vozil tam 2005 – vse kar sem rabil je bil AAA ROAD MAP. Letos se odpravljam zopet in ne vidim potrebe, da bi vzel Garmina s sabo.

  Je pa res, da se vozniki med sabo zelo razlikujemo…opažm, da večina Slovencev ne zna do domačega praga brez Garmina…

  Do Miamija je one way – SOUTH :)

  uživaj!

 4. Se pritožujem, te slike niso noben dokaz, da je zemlja res okrogla. (beri:tudi jaz sem ti fouš)
  Boš pa kot dokaz občutil časovni zamik.(za to pa nisem)

 5. @volkec: hahaha.. res je res.. pol aviona slovencev, pol italijanov :)

  @jinxy: hvala za tole iztocnico.. sam nisem se nikoli uporabljal gipsija.. ampak tokrat sem rekel da ga bom.. ampak potem verjetno vse skupaj zgubi nek smisel :)

  hvala!

  @tanja: nc ne vem o tem :))) ma v bistvu sem tukaj ze od 2 ure pokonci :)

 6. Kot ti je že Jinxy napisal, si lahko brez skrbi glede ameriških cest. Boš hitro ugotovil, da so stvari veliko bolj logične, kot na stari celini. Že s kartami ni problema, z Garminom pa lahko daš “možgane na off” glede navigacije in še toliko bolj uživaš v opazovanju okolice. Verjamem, da je pa malo scarry, ko vidiš vse tiste ceste, ampak je strah popolnoma odveč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja