Ultra tiskovna konferenca – Miloš Urbanija in Gregor Breznik

Namesto komentarja, ob tiskovni konferenci podjetja Ultra, na katerem sta Miloš Urbanija in Gregor Breznik razložila domneve, ki so se pojavljale v medijih v zadnjem času (in o katerih sem bil tiho in jih nisem komentiral), objavljam povezave do medijev, ki so svoje novinarje poslali na tiskovno konferenco in fotografije, ki sem jih naredil sam!

Mnenje, o Ultri in vsem ostalem, pa naj si ustvari vsak sam!

Finance – Ultra toži nekatere medije
Dnevnik – Ultra je razkrila vse podrobnosti svojega poslovanja: Golobič je še vedno pomemben delničar
Delo – Ultra toži medije
Žurnal24 – Ultra toži medije
24ur- ‘Tu ni nobenih hobotnic in kalamarov!’
STA – Ultra: Vsi krediti ustrezno zavarovani

Klik na fotografijo za ostale
ultra-tiskovna-konferenca-fotografije-01


ultra-tiskovna-konferenca-fotografije-07

 1. Had!

  A nisi pred enim tednom trdil, da Golobič ni lastnik Ultre?

 2. Pa še to bi me zanimalo, ker si tak insajder Ultre in glasnik GGja.
  1.)
  Kakšne patente pa ima prijavljene Golobič glede na to, da je filozof in ne naravoslovec, ki je diplomiral pred kratkim.

  2.)
  Ali ta blog pišeš res iz svojega prepričanja ali ti plačajo oranžni/rdeči?

  Da ne boš mislil, da te zajebavam, čisto resno mislim. Ne rabiš odgovoriti, neodgovor bo tudi odgovor.

  Hvala!

 3. @jernej: “A veš, da je lastnik Ultre v bistvu Golobič, Urbanija pa samo “slamnati”.”

  poglej si nekje celoten prispevek, kjer je razlozeno kdo je lastnik podjetja ultra sum in v koliksni lasti ima kdo kaj – gg ima 10,8% delez..

  in ja, ce bi vprasal, ce je solastnik, bi ti mirne duse potrdil.. ampak tega vprasanja ni bilo..

  kajti ti podatki so bili vidni, ce si le malce pobrskal po netu :)

  kaj je prijavil kosu, pa ne bi vedel in verjetno to niti ni moja stvar..

 4. @jernej: ce podrobno poslusas posnetek, potem bos slisal, da je milos urbanija rekel sledece
  “bil je in je med drugim tudi eden izmed nosilcev patentov”

  upam, da je to dovolj dobro razlozeno.. glede na stevilo patentov ki jih imamo in za katere smo do sedaj placali preko milijon eurov, ti tezko povem pod katere je podpisan tudi on..

  za ta blog dobim priblizno 70eurov na mesec od oglasevalcev.. toboads oglasi, ki so ob strani.. drugih sponzorjev ni.. pravzaprav je bil gor tri mesece banner od mobitela, ki pa zaenkrat ni bilo se placan :(

  tudi jaz resno mislim.. zato tudi resno odgovarjam.. ce te zanima lahko skonvertiram posnetek tiskovke in ga v formatu mp3 nekam uploadam..

 5. p.s.: rtv slo poroca da je gg prijavil delez v ultri protikorupcijski komisiji :)

  ali to pomeni, da kanal a spet kleveta?!?

 6. Ne gledam kanala A, pod mojim nivojem. Očitno je lagal volivcem, saj za RTV dal izjavo pred enim letom, da ima v lasti eno delnico pivovarne Laško.

  Mislim, da je to dovolj, da odstopi in zgine iz politike za vedno.

  Sicer pa HAD spet se je pokazalo to kar ti že ves čas govorim, vseeno je kdo je na oblasti vsi so isti. Zato pa jih je treba menjat vake 4.leta. Držvne firme pa prodat na javnih-mednarodnih razpisih. Držva pa naj ostane 25% lastnik, da morebitni tuji lastniki ne morejo prenesti sedež v tujino.

  Čez čas bo pa itak prišlo na dan, da je Singapursko podjetje v 100% lasti GGja.

 7. had prav bolano je tvoje zagovarjanje GG in vprašanje kaj si se od njega naučil je kristalno jasno… namerno prikrivanje klevetanje insinuacije in ostale podobne komunajzarske prijeme

 8. UFF: zdej mi je pa jasn, Had je strastni privrženec ZARESA, zato je očitno mij prejšni post kr nekam izginil???!!

 9. @grega: tvoji posti ocitno pristanejo v spamu :( zakaj, ne vem.. pri prvem bi bilo mozno, ker je bilo veliko linkov, pri drugem pa verjetno posledica prvega..
  sedaj je vse tukaj..

  @jernej: to, kar si zapisal, tudi jaz trdim :)

  no, ce se prodajo drzavne firme, pridemo tja, kamor je prisla madzarska.. ce poznas njihovo situacijo, potem ves kam merim.. in ne, tega si ne zelim..

  ce pride do tega odkritja, evo.. jaz placam kosilo :)

  @netko: zdravo.. po dolgem casu…

  hmm.. bo ze drzalo, kajne :)

 10. @Jernej: Za 5$ nam je lahko točno jasno kdo je lastnik singapurske družbe, ki jo omenjaš.

  Na strani http://www.acra.gov.sg imaš link na: “ACRA registered Business Entities” kjer vpišeš firmo “FOLLONICA HOLDING PTE. LTD.” in izbereš poročilo “Business Profile”

 11. kaliber kot si ti, ki trdiš da kritizoraš leve in desne bi se ob izjavi Kosa o ključih in blagajničarki moral poscat od smeha in glede na zgodovino in tvoj način tudi na veliko o tem pisati… pa zgleda ne bo nič od tega,,, se ti je mogoče zaletelo

  mimogrede lahko še pokomentiraš napovedane tožbe proti medijem… se ti tudi sedaj zdijo tako absurdne in nezaslišane

 12. 1. V vsaki normalni držvi mora lažnivi minister odstopiti.

  2. To, da bomo dobili Madžrsko je čista izmišljotina populističnih novinarjev obeh strani. Če bi bral malo tuje medije bi ti bilo jasno, da so Madžrsko nategnile zahodne držve, ker je le-ta delala vse kar so ji rekli.
  Podjetja je prodajala, da poenostavim po neki čudni formuli, kjer je del kupnine ostal v podjetju in sploh ni šel v proračun. Torej je bodoči lastnik sam sebi dal denar v firmo (del). Da o tem, da so bile cene smešno prenizke niti ne govorim.

  Niti ni nujno, da bi bili lastniki tujci, lahko bi imeli razpršeno dleničarstvo z manjšinskimi delničarji, kot recimo v Krki. Kje je cca. 70.000 delničarjev od tega večian slovencev.
  Ker pa je politika imela interes vzpostaviti močno slovensko gospodarsko elito imamo to kar imamo. In eden izmed glavnih krivec zato je tvoj GG, ki je bil arhitekt vsega skupaj. …in tako so izbranci prišli do deležev v firmah s krediti slovenskih bank. Zakaj pa misliš, da že 15 let razalagjo, da je nujno da so banke v držvni lasti. Točno zaradi tega, da dajejo kredite.

  A si slučajno kdja v tujini videl, da se je kak firma prevzemala s krediti zavarovanimi z delnicami?
  Če bi recimo Daimler prevzel s kreditom Chrysler (pred leti) bi zato moral najeti tako vsoto, da bi verjetno bilo v igri 500 bank. Zato pa se pri teh stvareh ali:
  1. Kupuje s kešom
  2. Kupuje z opcijami
  3. Z zamenjavo delnic

  Ne pa na slovenski način. Tuje banke v Sloveniji so pa sprejele pravila igre slovenskih bank in veselo delile lomabardne kredite za prevzeme, ker so vedele, da je riziko dokaj majhen. Večino rizika so namreč prevzele držvne banke.
  Dokler je vse raslo je formula delovala.

  HVALA BOGU ZA KRIZO.

 13. @jernej: prisel si do srcike vsega.. slovenske banke in njihovo poslovanje.. ko je bilo vse v rasti, so tudi banke rade volje posojale denar vsem in vsakomur.. zavarovanja so bila natanko taksna, kot si sam napisal.. dokler se to ni razpocilo in je prisla kriza..

  s tem se je ustaljena norma spremenila.. in sedaj se bo pocasi, vsaj upam v pravno drzavo, to razjasnilo.. kdo in zakaj se je odlocal za 130 milijonske odobritve kreditov.. da o vseh ostalih niti ne govorimo..

  ampak vedno se najde kolateralna zrtev.. nekdo, na kogar se zvali vse skupaj.. zakaj? ker je prevec vedel? ker je prevec stvari zelel razjasniti?

  glede laznivega ministra.. ce je njegov delez v ultri zapisan v dokumentih, ki jih je posredoval protikorupcijski komisiji, potem ni lagal.. kar je povedal medijem, pa je odlocitev posameznika

 14. “glede laznivega ministra.. ce je njegov delez v ultri zapisan v dokumentih, ki jih je posredoval protikorupcijski komisiji, potem ni lagal.. kar je povedal medijem, pa je odlocitev posameznika”

  Pa had ti si res dvoličnež in naivnež, hkrati se sprašujem kako si lahko poročen, ker imam občutek, da si zaljubljen v GGja.
  Laž je laž. Ali si noseč ali pa nisi noseč, polnoseč ne moreš biti.
  Lagal je celotni slovenski javnosti, volivcem in ne samo medijem. Ne glede na to kaj je zapisal Kosu. Po mojem mnenju mu je itak Kos vlogo včeraj popoldne dopolnil, ko je bila blagajna kao zaprta, ampak to so že grde insinuacije iz moje strani.

 15. nisem porocen..

  dvolicnez.. mogoce, ce ti tako pravis.. zaljubljen sem ze dolgo casa v samo eno osebo.. in ni moskega spola.. ce smo ze na osebnem nivoju..

  ce necesa ne poves, ali je to laz? hmm.. vidis, zelo tanek led in odlocitev posameznika, kaj je res in kaj ni..

  sicer pa nisem jaz njegov adjutant, da bi ga zagovarjal pred javnostjo.. za to bo moral poskrbeti sam..

  imam pac svoje mnenje, tako kot imas ti svojega.. in sva vsak na svojem bregu :)

  in poglej, ce se izkaze, da so vse tvoje zapisane besede resnicne, se bom opravicil in posul s pepelom..

  kar sem tudi ze naredil :) ker definitivno nisem nezmotljiv

 16. @Had

  Če nečesa ne poveš oz. zamolčiš, ko te vprašajo po tem, ni nič drugega kot laž. Če te povprašajo po premoženju poveš ali pa rečeš, da o tem nebi govoril. Če pa poveš samo nekaj, zamolčiš pa bistveno, potem je en razlog, da to zamolčiš. In ta razlog zagotovo ni: sem pozabil omenit.

 17. Tegale Golubiča ne prenesem že kakšnih 5 ali 6 let, ker sem že takrat dobil namig od prijatelja, ki je imel stike z Ultro.. držvni razpisi in podobne finte, ki so skoraj vsi pristali pri Utlri preko Golubičevega posredovanja. Ko pa se je “uradno” začel pojavljati v na politični sceni pa sem skoraj bruhal. Takšen “sleazy snail” s srednješolsko frizuro nima kaj iskati na politični sceni v takšnih časih kot so sedaj. Gamad…

 18. Had, sem si ravno pogledala Ultra stran. Mogoče delaš CNS? Jaz sem delala unga na Koloseju. :)
  Ampak slaba plača in omg tereni.

 19. Če ga je nekdo povprašal po delnicah je samoumevno, da so bili mišljeni tudi poslovni deleži. Ampak dobro, da je lagal mediju, ki ga je spraševal, je njegova stvar. Mislim, da se bo iz te afere zmazal s celo kožo, kar marsikomu drugemu ne bi uspelo.

Komentarji so zaprti.