Prenovljen blog had

13. julija bo minilo štiri leta odkar pišem blog. Najprej sem bil na svojem, na liniji 4M/756K, kasneje mi je Domenca ponudila varno zatočišče, vendar sem zadnje čase dobival precej elektronske pošte, da blog ne deluje, oz. da javlja napake. Ma.tija.cc mi je uredil novo gostovanje pri njih, vendar sem se odločil, da poskusim še drugje.

In tako se mi je javil Simon Žekar in mi ponudil Siel hosting. Ker je bil moj blog eno veliko “sranje”, je na pomoč priskočil Dalibor Krejič, ki mi je pretvoril in “spucal” bazo, optimiziral celoten WordPress in nastavil vse mogoče in nemogoče stvari. Takrat sva prišla do časa nalaganja bloga na 1.6 sekunde, vendar sem se sam moral še malce igrati in dodajati plugine in sem tako nekje pri 3 sekundah nalaganja.

In ko sem imel že nov strežnik, je bil že čas da spremenim tudi podobo bloga. To je peta sprememba in upam, da se ne bo preveč težko navaditi določenih sprememb. Za osnovno sem vzel http://iamww.com/ temo in jo malce predrugačil. Seveda še ni vse dokončano in me čaka še precej popravkov. Če ima kdo kakšne predloge, ideje, nasvete, kritike, jih bom seveda zelo vesel!

Še enkrat hvala Domenci in fantom iz Siela.

In kako je potekala evolucija mojega bloga?

Prva tema, ki sem jo uporabljal leta 2005Journalized Blue 1.01 Released 13 Mar 2005
had-blog-2005.jpg

Leta 2006 sem se odločil za malce bolj sodobno temo – Cordobo Green Park 0.9.3 BETA 4
had-blog-2006.jpg

Leta 2007 sem se naredil “oranžno revolucijo” z Logistix 3C temo.
had-blog-2007.jpg

In kasneje sem jo malce popravil, priredil in ji odvzel malce oranžne barve
had-blog-2008.jpg

 1. priznam, ce ne bi bilo daliborja, tole ne bi nikoli delovalo.. baze je bilo za ene 250 mega.. :( jao jao :)

 2. Hmm. Zgleda fino fajn – prenove so kul… :) Mogoče le malce več barve nekje al pa malce drugačna pisava. Tanka je in se malce težje bere…

 3. Res deluje prečiščeno in profi ;) Hehe, blog je dobil dizajnerski klistir :D

 4. @urska: eksperimentiram z vsemi moznimi web safe fonti, pa mi nikakor ne uspe najti necesa kar bi bilo ok :) mogoce so oci preutrujene :)

  hvala za kritiko, ki je na mestu :)

  @sparkica: profi :) ne ne.. eno preprosto temo, ki mi je bila vsec, sem predrugacil :) ampak prevec je oranzne barve :)

 5. Ooo Had! Sem vesela, da ti je uspelo! Žal, Domenca je izredno počasna, tudi pri nas (naj ne zamerijo, a kar je res je res), stran nemalokrat preneha delati, kar je zares neprijetno.
  A zdaj si se tega rešil in začel “znova” zato vse čestitke in dobre želje za popotnico. ;)

  Kar se tiče nove oblike… je ok. Vsak ima svoj okus. :) Še vedno se mi zdi, da je oblika prazna, in da bi jo lahko še dodelal. Morda bi vstavil polja v meniju v okvrirje? Ne vem. Morda nekako drugače oblikoval linke v menijih? Morda je ravno oranžna barva kriva, da zgleda oblika prazna?

  Ne zameri… Nič slabega ne mislim… Vsekakor je lepo, le dodelal bi lahko še kaj. Če rabiš pomoč, sem na voljo. ;)

  Je pa ena edina stvar, ki jo moraš popraviti. Blog je preširok! Zmanjšaj ga na velikost 900 do 950px. ;)

 6. Hmmm pravzaprav mi je vse bolj všeč. ;) Vidim, da imaš wp 2.8. Tudi mi, a večina widgetov ne dela. :( Katerega si uporabil za kategorije? In katerega za galerijo?

 7. Super! Popravil si širino. Zdaj mi je zelo všeč vse skupaj. :)

 8. Sorry to see you go :(

  Sicer pa čestitke ob prenovi, izgleda in deluje precej bolje, ja.

 9. Daleč najboljši design je bil 2007. Ko si popravil (pokvaril) ta design, se mi je zdelo kot da mu nekaj manjka. Ni bilo nobenega kontrasta, nič. Novi design mi je tudi daleč od tega da bi mi bil všeč. Zgleda zelo staromodno. Poleg tega je še velikost pisave čisto neprimerna (primerjava besedila in desnega stolpca). Koničasti vogali so pa tako ali tako že zdavnaj iz mode.

 10. Tudi zame, ki sem kratkovidna, je ta širina ravno prava. Zdaj je pa res krasen ta blog. Upamo, da ne bomo komentatorji, ko smo v “poslabšanem stanju preveč packali. :)

 11. Superca, le naslovi z VELIKIMI tiskanimi so ralho moteči in moreči … raje povečaj font in še skini all capse ;)

 12. Mogoče so bile res oči mal preutrujene ob ca. 1h zjutraj. :-)

 13. In kaj sedaj sploh še ostane Demenci (ups Domenci)? Dajana!

  Ja, in Kayelina, in Ana… ;) A upam, da si bomo tudi mi kmalu uredile kaj boljšega. Razmišljamo veliko v tej smeri. Smo primorane. :)

 14. @Kayelina: No no, prosim, ne potrjuj/ta pravila, da je dobrota sirota. Če kaj ni OK okoli hostinga, bomo veseli obvestila in sem prepričan, da bomo uspeli odpraviti kakršnokoli težavo. Presenetilo nas je že hadovo slovo in ne bi želel, da to postane praksa. Nenazadnje smo bili prvi, ki smo podprli to sceno in ponudili brezplačno gostovanje, ki je bilo vse do nedavnega čisto OK.

 15. you.go…
  Ni naša želja posloviti se od vas. A poglej realno… Tu si, bereš komentarje, torej potemtakem tudi veš, kaj se dogaja na straneh, ki jim sponzorirate hosting. In torej tudi to veš, kako pogosto nam stran odpove. Zakaj bi vas potem morale obveščati? Sploh pa, kadar se to zgodi, včasih pokličemo na domenco.
  :( Jezna sem še posebej, če je to takrat, ko smo sredi dela. Odpove brez razloga. Ko je na blogu hkrati obiskovalcev 20 in več, odpove obvezno. Gostovanje nikoli ni bilo ok, to da strani nehajo delati, se dogaja odvedno. Potrudite se no. Dobrota je sirota, a vedndarle smo izredno hvaležne za brezplačno gostovanje. A blog z rednimi obiskovalci, bralci, potrebuje brezhibno delovanje.
  Razmislite.

 16. Tega pa ne razumem. Kako lahko pregovarjaš čez storitev, ki jo dobiš zastonj? Poberi šila in kopita pa se preselite na VPS, se bo stran odprla že z ukazom misli ;). Z Woordpressom je to blazno enostavno.

 17. @Kayelina: Torej tako kot ti Renaultov serviser sam od sebe pride popravit cliota pred blok, ker itak vejo ali avto dela dobro ali malo škripajo zavore. Saj je vendar njihov avto.

  Povej tistemu, ki ti lahko pomaga odpraviti problem – torej tistemu, ki ti je zrihtal zastonj gostovanje. Preden vsem ostalim poveš, kako je taisti, ki ti je zrihtal zastonj gostovanje, slab in brezveze.

 18. @kayelina: ni vedno krivda samo na gostovanju.. v konkretno mojem primeru je bila krivda tudi pri meni..

  “Ker je bil moj blog eno veliko “sranje”, je na pomoč priskočil Dalibor Krejič, ki mi je pretvoril in “spucal” bazo, optimiziral celoten WordPress in nastavil vse mogoče in nemogoče stvari.”

  namrec.. razni plugini ki se dodajajo kar tako pocez, povzrocijo pocasnejse nalaganje – tag cloud doda ene 3 sekunde, raznorazni rss feedi dodajo 2 sekunde, oglasi odvisno od sistema..

  zato svetujem da se malce pocisti vse skupaj, tudi baza, pa se potem vidi kje je problem – kos.interseek. se nalaga precej dolgo..

Komentarji so zaprti.