Pisalo se je leto 2005. 13.7.2005 sem objavil prvi zapis z naslovom Pa se enkrat na blogu had.si. Če bi mi takrat kdo rekel, da bom zdržal 10 let pri tem početju, bi se mu zasmejal in bi ga povprašal po zdravju.

Sedaj, deset let kasneje, se lahko sam sebi nasmejim, kajti uspelo mi je ohraniti odvisnost in nič ne kaže, da se bom tega početja kmalu naveličal. Seveda so bili vmes padci in vzponi, jeza, žalost in razočaranja. V desetih letih se je spremenilo marsikaj in tudi jaz sem se precej spremenil. Če sem bil na začetku precej kritičen do vsega in vseh, se je kasneje to spremenilo bolj v vzpodbujanje drugih, predvsem pa v konstruktivno kritiko, če je že bila potrebna.

Teh deset let je bilo zanimivih. Finančno? Niti najmanj. Sploh če začnem preračunavati, koliko časa je šlo za vse te zapise, predvsem pa v preteklosti za fotografije, ki sem jih objavljal na blogu. Vendar mi ni žal, da nisem znal/mogel monetizirati bloga, kajti če sem se česa naučil v tem času je to, da denar ni nič. Da so ljudje, ki sem jih spoznal zaradi bloga in s pomočjo katerega sem si ustvaril “ime” veliko več vredni, kot pa vsak zaslužek, ki bi ga lahko imel z blogom.

Glede na to, da vsako leto objavim, ob obletnici, podoben zapis:

Statistični podatki, ki jih vedno z veseljem objavim:

  • v desetih letih pisanja bloga, sem objavil 6,766 prispevkov, kar je skoraj dva zapisa dnevno (1,85)
  • prejel 43.588 komentarjev, oz. šest komentarjev na zapis
  • akismet me je zaščitil pred 339,158 spam komentarjev
  • na blogu je trenutno objavljenih 21.312 fotografij – hvala fantom iz Siela za vrhunski hosting in za to, da mi vse deluje 100%!

Google Analytics podatki za to obdobje 2005 – 2014 (na žalost sem vklopil Analytics šele sredi leta 2006):

  • Visits: 7,881,075
  • Unique Visitors: 4,792,689
  • PageViews: 18,012,028
  • Avg. Session Duration: 00:01:31

Tudi tokrat si ne bom odprl šampanjca, ampak kakšna rebrca se pa bodo prilegla. In glede na to, da je deset let, je tudi blog dobil novo podobo, ki pa se še finalizira in še ni dokončna, kajti cel kup stvari je, ki jih je potrebno spremeniti in optimizirati. Ampak vsaj uspelo mi je preobleči vse skupaj in vključiti nov logo, ki mi ga je skreiral Gregor Žakelj.

In kakšna je bila evolucija mojega bloga do sedaj?

had-blog-2005.jpg

had-blog-2006.jpg

had-blog-2007.jpg

  • kasneje sem jo malce popravil, priredil in ji odvzel malce oranžne barve

had-blog-2008.jpg

  • in potem je prišla sprememba barve – modra je postala nova oranžna in še vedno ista tema

blog_had_staro

Hvala za vaš čas in za vso vzpodbudo! Upam, da bo še kakšna okrogla obletnica!

Aja, sledite mi lahko še na: