had že dve leti piše blog 3 had že dve leti piše blog 3

had že dve leti piše blog

Blog had je danes star dve leti! Pisanje hvalnic samemu sebi je precej težško delo in tale zapis sem že neštetokrat zbrisal in začel pisati na novo. Glede na to, da tega v dveh letih pisanja bloga nisem naredil nikoli, sem presenečen sam nad sabo.
Uraden začetek mojega pisanja bloga je sicer starejši za več kot dva meseca, vendar se ni ohranil noben zapis, ampak je vse odšlo na digitalno smetišče zgodovine. In potem je prišel famozni 13. julij 2005 in prvi ohranjeni zapis Pa se enkrat. Na začetku nas je bilo zelo malo piscev blogov. Vse URL-je sem znal napamet in precej dobro sem poznal način pisanja in razmišljanja vsakega, ki se je odločil, da se bo s pisanjem bloga “razgalil” pred širno Slovenijo. In vesel sem, da jih zelo velik del še vedno vztraja in piše blog. Nekateri več, drugi manj, kakor komu paše.
Blog je žur, blog je zabava, blog je način življenja in blog spreminja svet!
Sedaj bi po proceduri moral pisati o svojih uspehih v teh dveh letih, moral bi pisati o vseh čudovitih ljudeh, ki sem jih spoznal v tem času zaradi pisanja bloga, moral bi pisati o zaslužku z blogom, moral bi pisati o trenutkih, ki sem jih delil z vami in moral bi pisati o stvareh, ki se mi zdajle pletejo po glavi, moral bi pisati o komentatorjih in bralcih, ki se vsakodnevno vračajo na blog in ki jim upam vsaj, kdaj s kakšno idejo ali zapisom polepšam dan, ali dam kakšno idejo.
Pa vendar ne bom pisal. Stvari so več ali manj že zapisane na samem blogu in večina rednih bralcev ve za vse zgoraj naštete stvari.
Ne bom še končal s tem zapisom! Brez skrbi, danes ne bo šlo tako hitro!
Moram zapisati svoj pogled na svoje pisanje bloga. Ko sem se prvič odločil, da bom začel pisati blog, sem se odločil, da bom podajal resnične informacije, vendar ne bom pisal o osebnih stvareh, o najinem odnosu z Barbko, ki mi ves ta čas stoji ob strani (HVALA!) in o družinskih zadevah. Določene stvari so pač zasebne.
Prav tako sem se takrat odločil da bodo vse objavljene fotografije moje avtorsko delo in da bom spoštoval avtorske pravice drugih avtorjev, kar se mi zdi zelo pomembno, sploh sedaj, ko opazujem, da večina piscev blogov tega niti najmanj ne upošteva. Tudi meni bi bilo veliko lažje vzeti fotografije iz interneta, kjer je vse zastonj in jih uporabiti. Vendar tega pri meni ne bo! Vsi obiskovalci, ki pridejo na blog iz iskalnikov, ki me imajo precej radi, dobijo uporabne informacije in tega se poskušam držt (namig – Nina Osenar).
Imate že dovolj pisanja? Kaj pa če postrežem še malce s statistiko, ki jo imam precej rad :evil: Glede na to, da nimam Google Analyticsa od samega začetka, bom podal podatke za zadnje leto:
170,689 Unique visitors
291,138 Visits
641,771 Pageviews
00:01:50 Avg. Time on Site
2.20 Pages/Visit

Iskane besede:
Petra Slapar 9,901 Visits
Had 5,384 Visits
Nina Osenar 4,713 Visits
Jasmina 2,034 Visits
Evrovizija 1,426 Visits

Kljub temu, da jaz “praznujem”, pa gre zahvala vsem Vam, ki me berete, ki podajate svoja mnenja, ki mi pišete na mail in ki se strinjate, ali pač tudi ne, z menoj.
Hvala za vaš čas! Ostajam še naprej isti had – kriticen do vsega in vseh…!

statistika-had.jpg iskane-besede-had.jpg

 1. Kva poj? Vse najboljše!

  Meni manjka še nekaj dni do enega leta.

 2. Had, že nekaj mesecev te želim vprašati, no, kar nekoliko nerodno mi je… Nič. Bom direktno vprašal.

  V drobnem tisku piše cenik fotografija: 210 €, tekst: 340 € pa me zanima v vseh teh letih, koliko je bilo … no, spet mi je nerodno. Ne vem če se ob obletnicah spodobi govoriti o denarju. V bistvu me zanima, koliko je zaslužka s tem. Ali se to početje sploh splača. Kaj bi svetoval začetnikom? Naj pustijo službo in profesionalno pišejo blog?

 3. @dr.Onyx: od tega se ne da ziveti.. ziveti se da od drugacnih projektov, tale pa je bolj za duso.. koliko denarja je bilo.. premalo, da bi lahko zivel od tega..
  je pa dovolj da pade kaksna pijaca v blogerskem krogu :)

 4. @had ja, hvala. Sem vidu skeniran račun iz Bleda. Smirnof, Red Bull, Bandidos, Jagermaister in vse skupaj za 75 evrov. Jaz bi temu rekel hedonizem oziroma življenje na veliki nogi.

 5. “Bil je petek trinajsti, minilo je 2 leti od kar pišem blog…”
  upam, da jutri ne nadaljuješ tega texta s petjem motork in morbidnih dogodkov, ki se ti bodo pripetili danes v bližnjem gozdu :)

  … pa še sto let pisanja, ti želim

 6. Se mi pa zastavlja vprašanje, kako se ti da? Besednega zaklada ti je zmanjkalo že po tretji objavi, kritičen si približno tako kot Grims do zakona o RTV, edino, v čemer blestiš, je podajanje statistike in Dajanje, kdo je bolj popularen.

  Priznam, berem te redno, ker crkavam od smeha poleg in ker sem stavil, glede na tvoj slog pisanja in raznolikost besede, ali boš našel alternativo za “zastavlja se mi vprašanje”.

  Zaenkrat zmagujem, se mi pa zastavlja vprašanje, kako dolgo še.

  pozdrav, Timeless

 7. @timeless: ravno zaradi tebe bom pisal se naprej.. vidis, dal si mi povod..
  zmagujes? v bitki s samim sabo? no ja, kdo pa sem jaz, da bi lahko sodil, mar ne :evil:

 8. Z veseljem prebiram tvoje zapise, le tako naprej.

  Nisem si pa mislil da sem na top10 med iskanimi besedami :)

 9. Vse najboljše!
  Si eden od tistih blogerjev ki so mi dali misliti tisto: “hm.. blogi so kul, tudi jaz bi lahko začel pisat enega :P”, hkrati te pa občudujem, saj toliko napišeš… sej veliko objav ni zahtevno napisat, zahtevno je pisat zanimive objave… tvoje so vsekakor zanimive ;)
  D.

 10. cestitke na vztrajnosti Had … na naslednjem mitingu bom prisel zejen in lacen:)

  dr.Onyx: sej ker je bil tak racun smo pa v petek zvecer doma:P

 11. Kakor koli, morda ti bo v veselje morda tudi ne ha,ha iz naše familijarne statistike smo tvoji zvesti bralci stari od 19 let do 73 let.Ni jih veliko na blogu, ki so tako raznoliki in široki v pisanju, kot Ti. Vse čestitke od nas vseh in drobna misel vnuka Jureta ki pravi ” model ima ful znanja, ki ga zna napisat za male in velike možgane.Srečno!

 12. citiram: Blog je žur, blog je zabava, blog je način življenja in blog spreminja svet!

  ??? WTF ??? Zakaj naj bi bil blog žur ali zabava? Ka šele da bi blog spreminjal svet? Od kod ti to?

 13. @tomaz: lahko pa mi poves, zakaj ti pises blog.. jaz sem svoje zapisal..

  @nada: HVALA! in me veseli za ta statisticen podatek.. sicer ga vcasih prebere tudi moja babica, ki ima 83 let.. vendar sele ko ji ga sprintam :) monitor kvari ocke..

 14. @had – Pišem zato, ker rad delim tu in tam kakšno vest z drugimi – to je vse.

Komentarji so zaprti.