Tranzitni promet čez Slovenijo 2 Tranzitni promet čez Slovenijo 2

Če imaš slabe rejtinge, organiziraj otvoritev železniškega viadukta, po katerem bo promet mogoče stekel čez dve leti in pol

Včeraj smo v vseh medijih lahko videli “svečano otvoritev” železniškega viadukta Gabrovica, ki se vije pod največjim avtocestnim viaduktom pri nas. Kapo dol turškim delavcem in domačin projektantom za to. Zaušnica pa politikantom, ki so to izkoristili za svoj foto termin. To, da bo promet predvidoma na tem delu stekel čez dve leti in pol, je nepomembno, kajne? Pomembna je otvoritev, še posebej če ima vlada slabe rejtinge, ki ob vsaki javnomnenjski anketi še padajo.

Otvoritev nečesa, kar ni pomembno v tem trenutku in se še dolgo ne bo uporabljajo, je “zavaravanje neprijatelja,” kot bi temu rekli v bivši Jugoslaviji. Očitno so dobili medijsko pozornost, lahko so se slikali v javnosti in dajali izjave. In to je to.

Čemu je bila namenjena ta otvoritev, mi ni jasno, zagotovo pa ni bila zastonj. Če je to zgolj in samo za dvig priljubljenosti te vlade, potem naj zamenjajo svetovalce. V Sloveniji je sedaj enormno število večjih težav, s katerimi se ne soočajo in spopadajo, ampak seveda je lažje pripraviti otvoritev viadukta kot pa pripraviti reforme, ki so jih obljubljali in ni ne duha ne sluha o njih.

V bistvu gre ob tem zaušnica tudi vsem novinarjem, ki so “poročali” s te “otvoritve”. A se res ni nihče od njih vprašal, zakaj se dela “otvoritev” nečesa, kar ne bo odprto še vsaj dve leti in pol? A ni namen otvoritve povsem drugačen?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja