13. julija je minilo šest let odkar pišem blog. Bil sem prepričan, da mi bo uspelo do takrat prenoviti blog had.si, vendar mi zaradi vseh projektov, ki sem jih v zadnjem času odprl – , , – le to ni uspelo. Ampak takle imamo.

Ta vikend, ki je bil vse prej kot poletni – samo sneg sem še pričakoval, je bil kot nalašč, da se lotim prenove in jo do konca izpeljem. Nisem želel dramatičnih sprememb, niti ne spreminjanja barv, predvsem sem imel za izhodišče, da naj bo blog pravilno prikazan v vseh mobilnih napravah, predvsem pa naj bo HTML5 in CSS3 in naj vsebuje “responsive layout” – ki se prilagaja različnim napravam.

Za osnovo sem vzel temo Yoko, ki vsebuje vse zgoraj naštete elemente in potem “nakvačkal” vse skupaj. Validacija še ne da pravih rezultatov, za to bom moral še poskrbeti, ampak vseeno sem naredil korak naprej. Predolgo sem odlašal, oz. sem se bal “poseči” v drobovje tega, kar sedaj vidite.

Zgornji del je namejen stranem – had, fotografije, seks, wc-o-rama, tag, zaposlitev, arhiv, drobni tisk. Pod njim je del namenjen kategorijam – ki so sedaj veliko bolj smiselno dodelane, oz. dopolnjene.

Vsak zapis ima možnost, da je predstavljen s fotografijo in tudi galerijo fotografij se sedaj s klikom na “majhno” fotografijo odpirajo precej lepše, kot so se do sedaj. Pod zapisom je prostor namenjen povezani vsebini in zadnjim fotografijam.

Celoten blog sedaj veliko bolj diha, predvem pa je manj natrpan in fonti so večji in bolj preprosti za branje. Definitivno pa bom vesel, če kdo odkrije kakšno napako, ki se mu zgodi in mi jo sporoči – sploh v kakšnem “čudnem” brskalniku, kot je to recimo Internet Explorer 6 recimo!

In kakšna je bila evolucija mojega bloga do sedaj?

had-blog-2005.jpg

had-blog-2006.jpg

had-blog-2007.jpg

 • kasneje sem jo malce popravil, priredil in ji odvzel malce oranžne barve

had-blog-2008.jpg

 • in potem je prišla sprememba barve – modra je postala nova oranžna in še vedno ista tema

Sedaj bo blog nekaj časa odet v to izbrano temo, predvsem pa bom moral še precej vse skupaj “tvikati”, da bodo lahko obiskovalci dostopali do informacij, ki jih resnično zanimajo!

Sicer pa še enkrat hvala vsem, ki ste z menoj že od začetka in se spominjate evolucije bloga!

16 Responses to Prenovljen blog had.si

 1. Anonimno pravi:

  Kakšna jezikovna spakendraščina je tole “Spam protection: Sum of tri + pet ?”. Kaj naj odgovorim? 8? eight? ejt? Naj pogledam, kako se to napiše po madžarsko?

 2. had pravi:

  @anonimnež: hvala za popravek :)

  že popravljeno :)

 3. Robert pravi:

  Lepo, se moram še navaditi. So mi pa sivi fonti morda malo presvetli oz. vsaj na laptopu tako zgledajo…
  lp

 4. ep pravi:

  Še vedno ostaja:

  8 + X = fourteen

  Pa barva teksta bi res lahko bila malenkost temnejša. Mi je pa blazno všeč “feature”, da oglas pade pod zapise, če dovolj zožaš brskalnik :)

 5. had pravi:

  @ep: se danes popoldan lotim vsega tega :)

  jeap, oglasi se skrijejo :)

 6. Lucifix pravi:

  Kar zanimivo zgleda tole ja…

  Glede barve fontov ti priporočam, da jih popraviš na vsaj #666666 ali pa #555555

  Na prvi strani bi popraviti velikost fontov za naslove tem iz 1.3em na 1.6em.

  Si upaš a:hover spremeniti ala flickr roza (#FF0084)? ali pa vsaj malo manj? :)

  Zaenkrat pa mi ostalo kar štima, še se bom vračal! ;)

 7. Tomaz Z. pravi:

  Hja, na tvojem mestu bi “napake”, ki jih porocajo uporabniki IE6 (stevilo katerih se, upam, zmanjsuje) gladko prezrl, kajti niti Microsoft zanj ne nudi vec podpore, torej ne vidim razloga, da bi jo ti. ;)

 8. Matic pravi:

  Super je! ;)

 9. Robert pravi:

  Je bil stari oranžni had.si tudi tako narejen, da si imel povsod Read more za pregled cele objave? Meni osebno so full blog posti na prvi strani boljši, kot da moram vedno klikati za celo novico. Prva stran je drugače sedaj bolj pregledna in število prikazanih strani se s tem tudi poveča, a moraš vedno kliknit na novi prispevek…

  • had pravi:

   povsem drzi, kar si napisal.. problem nastane, ker uporabljam fotografije in video posnetke.. v tem primeru je potem treba skrolati cez celo stran, da prides do naslednjega zapisa..

   p.s.: pa malce sem pogledal kaj je sedaj trend na ostalih novicarskih sajtih :)

  • Robert pravi:

   No, vsaj RSS feed je s celo objavo. Like it =)

 10. dr. Onyx pravi:

  Meni se zdi še vedno moj blog eden najlepših v našem delu blogosfere in nekakšen de jure standard čistega spletnega oblikovanja. Ne razumem pa v čem bi bila poanta uporabe sivih črk na beli podlagi, razen če si zloben in želiš, da si obiskovalci uničujejo oči? S to prenovo pri tebi pogrešam drznost in svežino. Vse deluje tako strogo formalno in klasično kot wordpress predloge leta 2005.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.