13. julija je minilo šest let odkar pišem blog. Bil sem prepričan, da mi bo uspelo do takrat prenoviti blog had.si, vendar mi zaradi vseh projektov, ki sem jih v zadnjem času odprl – , , – le to ni uspelo. Ampak takle imamo.

Ta vikend, ki je bil vse prej kot poletni – samo sneg sem še pričakoval, je bil kot nalašč, da se lotim prenove in jo do konca izpeljem. Nisem želel dramatičnih sprememb, niti ne spreminjanja barv, predvsem sem imel za izhodišče, da naj bo blog pravilno prikazan v vseh mobilnih napravah, predvsem pa naj bo HTML5 in CSS3 in naj vsebuje “responsive layout” – ki se prilagaja različnim napravam.

Za osnovo sem vzel temo Yoko, ki vsebuje vse zgoraj naštete elemente in potem “nakvačkal” vse skupaj. Validacija še ne da pravih rezultatov, za to bom moral še poskrbeti, ampak vseeno sem naredil korak naprej. Predolgo sem odlašal, oz. sem se bal “poseči” v drobovje tega, kar sedaj vidite.

Zgornji del je namejen stranem – had, fotografije, seks, wc-o-rama, tag, zaposlitev, arhiv, drobni tisk. Pod njim je del namenjen kategorijam – ki so sedaj veliko bolj smiselno dodelane, oz. dopolnjene.

Vsak zapis ima možnost, da je predstavljen s fotografijo in tudi galerijo fotografij se sedaj s klikom na “majhno” fotografijo odpirajo precej lepše, kot so se do sedaj. Pod zapisom je prostor namenjen povezani vsebini in zadnjim fotografijam.

Celoten blog sedaj veliko bolj diha, predvem pa je manj natrpan in fonti so večji in bolj preprosti za branje. Definitivno pa bom vesel, če kdo odkrije kakšno napako, ki se mu zgodi in mi jo sporoči – sploh v kakšnem “čudnem” brskalniku, kot je to recimo Internet Explorer 6 recimo!

In kakšna je bila evolucija mojega bloga do sedaj?

had-blog-2005.jpg

had-blog-2006.jpg

had-blog-2007.jpg

  • kasneje sem jo malce popravil, priredil in ji odvzel malce oranžne barve

had-blog-2008.jpg

  • in potem je prišla sprememba barve – modra je postala nova oranžna in še vedno ista tema

Sedaj bo blog nekaj časa odet v to izbrano temo, predvsem pa bom moral še precej vse skupaj “tvikati”, da bodo lahko obiskovalci dostopali do informacij, ki jih resnično zanimajo!

Sicer pa še enkrat hvala vsem, ki ste z menoj že od začetka in se spominjate evolucije bloga!