had blog roni kordis had blog roni kordis

Poceni web gostovanje

Ko sem se odločil, da bom imel blog na domačem strežniku, nisem niti v sanjah pričakoval, da bom imel toliko obiska in da bo takšen obisk zahteval zelo veliko pasovno širino. Ker mi ponudnik Voljatel lahko ponudi maksimalno 4M/756K, je to bilo vsekakor premalo. Poskušal sem sicer z gostovanjem, vendar je brezhibno delovalo zelo kratek čas. Potem so prišle delne rešitve z vzporednim blogom na Večeru in v zadnji fazi z blogom na Siolu.
Dva dni nazaj, pa sem začel razmišljati, da bi imel hitro, zanesljivo in pa 24/7 odzivno gostovanje. Seveda sem imel želje po vsaj 10G prostora, neomejenem prenosu, velikem številu email naslovov in predvsem po zanesljivosti. In iskanje po domačih ponudnikih gostovanj ni obrodilo sadov. Namreč cene v Sloveniji so okrog 5k sit za 1G prostora, kar se mi je zdelo občutno preveč.
Iskanje med tujimi ponudniki pa me je navdalo z navdušenjem. Najprej sem pogledal GoDaddy in odkril, da lahko dobim 100G prostora za 6,29$ mesečno, kar je krepko cenejše, kot domače ponudbe.
In potem sem odkril Servage.net. 250G prostora, 2100G prenosa mesečno, neomejeno število mailov, itd. itd. itd. Prelepo, da bi bilo res. Pa vendar je resnično. V ceno 7.5 Eura mesečno je všteta tudi brezplačna domena. Ker sem preveril reference na netu, sem našel tudi njihov kupon, s katerim sem pridobil še dodatnih 25G prostora in 2 dodatna brezplačna meseca. Seveda mi je bila ideja všeč in sem takoj povprašal osebo, ki me je zasvojila z bloganjem, Cyb3rja, če bi se mi prudružil, kajti jaz sam ne potrebujem tako velikega paketa, ampak ker je ugoden, ga želim. Seveda je bil takoj za in pred nama je bila odločitev o izbiri domene. V trenutku sva se oba strinjala, da bo najboljša ideja KDOTEJE.BE. V parih minutah je bila stvar registrirana in domena delujoča. In sedaj je pred nama, da napolniva 275G prostora z najinimi idejami, fotkami in vsem ostalim.
Če ima kdo kakšno pametno idejo ali predlog, pa je seveda dobrodošel.

p.s.: če te zanima ta ponudba in si želiš dodatnih 25G prostora in dodatna 2 meseca brezplačno, klikni na ta Servage coupon in boš imel korist tako ti, kot tudi jaz.

  1. uporabljam powweb )

    20 GB prostora
    400 GB/mesec prenos podatkov
    brezplačna domena
    itd. itd. itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja