had blog roni kordis had blog roni kordis

Pot na Brač – 1. avgust – jeap, res je!

Vem, sodim med šalabajzerje, ker se odpravim na pot na Brač ravno 1. avgusta. In da bo mera popolna, namesto da bi šel čez Zagorje na Krško in od tam do Obrežja, se odločim da grem čez Ljubljano. Hopla, hopla!

In sva stala. Od konca avtoceste, Pljuska se baje imenuje kraj (vsaj tako so dejali po radiu), do Obrežja sva porabila natanko ŠTIRI ure. Vmes so avtobusi prehitevali kolono po odstavnem pasu, vendar ni bilo nikjer niti enega POLICAJA! Kot da bi bila to prezgodnja ura, okrog 4. ure zjutraj, da bi se oni prikazali in poskusili urediti situacijo. Da ne omenjam da je avtocesta v tem času postala pravi svinjak, kajti tujci so metali vse smeti, kar se jim je znašlo pod rokami, na cesto. Sedaj razumem zakaj se tujci “pizdijo” čez naš vinjetni sistem. Plačajo, da stojijo ŠTIRI ure v koloni?! Tudi jaz bi pizdil na njihovem mestu!
Na Obrežju so naši POLICISTI preverili najine dokumente in preverili, če sva midva res identične osebe, kot tiste v potnih listih. Jeap. Namesto da bi pohitrili vse skupaj, smo spet čakali.

In prihod na CRO mejo. Prijazni “cariniki” (upam, da nisem zgrešil) so naju brez preverjanja spustili “v lepo njihovo”. In par metrov naprej, kjer imajo prvo cestnino in na ta način od vseh tujcev poberejo vsaj 5 kun, so bili fantje in dekleta ki so delili vodo Jano in pa njihov zemljevid! Pohvale vredna poteza.

In tako naprej. Blizu Zagreba se je začela kolona. Zgodba kot pri nas, tovornjaki prehitevajo po odstavnem pasu, vendar njihovi policajo opravljajo svoje delo vestno – na motorju je pripeljal od zadaj, ga ustavil in začel pisati kazen. Potem je bil nekaj časa mir. Slovenci, ki so kraljevali na prehitevalnem pasu, pri vožnji okoli 110 km/h so se počutili kot doma. Vendar so mi šli na k…. Sploh naveza dveh vozil MS in GO, ki sta bila prepričana da je prehitevalni pas rezerviran za njiju sta bila precej hud trn. Ampak mi je uspelo ju prehiteti. Mala Kapela in Sveti Rok – brez problemov – edino malce se je ustavilo pri “odmorištu Jasenice”.

In tako sva padla v Split, ki je skoraj miroval – od pločevine namreč. Ko sva se uspela prebiti do trajektne luke so ravno vkrcavali trajekt za Brač. Innebodigatreba, ustavilo se je dve vozili pred nama. Sicer sem pričakoval dolgo čakanje, vendar so par minut kasneje imeli že nov trajekt in smo začeli z vkrcavanjem. Trajekti so prijetni – klimatizirani in vožnja je bila precej hitra. In tako sva pristala na Braču.

Fotografije so po vrsti (od konca proti začetku), vendar imam sedajle večerjo, tako da se mi jih ne da izbirati in vstavljati na tista mesta, kjer bi morale biti. In ja, 1. avgusta se da priti na morje. Malce več živcev in pa predvsem trme mora biti!

 1. Pluska je pravilno, pa za naslednjič predlagam pred potjo preverjanje stanja na promet.si, kamere so prav fina stvar ;)
  Pa lep dopust!

 2. Brez zamere, sam ti pa znaš riniti glavo skozi zid! 1.8. se odpraviti na morje čez Ljubljano!!!!! To se mi zdi pooplni idiotizem….

  Danes sem se jaz sicer vračal, in več kilometerske kolone okrog Rijeke so mi dale misliti, da verjetno obstaja kakšen drugi dan za potovanje.
  Pa saj si lahko vzameš aranžma od nedelje do nedelje, ali pa petek – nedelja…

  Mi smo sicer imeli srečo in za pot, ki jo na viamichelin.com opisujejo kot 2,5 ure (Mali Lošinj-Kozina) porabili cca 4 ure. Stem, da smo padli na trajekt v zadnjem trenutku.

  Res drugič ti svetujem, da si malce boljše organiziraš tole…

  LP Peter

 3. Če bi bilo po moje, bi imeli vsi zaposleni kolektivni dopust med 1. in 15. avgustom, ker to, kar se sedaj dogaja, da ljudje hodijo na dopuste praktično tri mesece, samo slabo vpliva na biznis, ker se te mesece naredi bistveno manj, kot sicer. Uživaj na morju in previdno z alkoholom. Jaz imam na Supetar (maturantski izlet), kar se tega tiče precej slabe izkušnje.

 4. @marija: ups.. prvic sem slisal za ta kraj :( haha.. ob 2 zjutraj sem bil preprican, da ne bo guzve.. ampak :) sem se motil

  @peter: zato sem salabajzer.. ker sem bil preprican da bo recesija oklestila tole :) ampak motiti se je clovesko in prav mi je.. do sedaj sem bil namrec navajen necesa drugega.. in tole je bil zame sok.. ampak sem prezivel :)

  v cetrtek sem se sele odlocil za tole in nic premislil.. se strinjam.. organizacija je pomembna :)

  @dr.onyx: dober predlog.. bi ga podprl.. tako kot v italiji..

  alkohola pa ni pri meni :) tko da bo definitivno ostalo v drugacnem spominu :) predvsem v fotkah :)

 5. V enem prejšnjem zapisu sem videl, da si kupil plastično vrečko za fotoaparat. Domnevam, da bomo deležni kakšnih fotografij življenja pod morjem? Če pa ga bo slučajno zalila voda, pa nam verjetno ne boš povedal? Sem bral zelo mešane ocene te sicer zanimive pogruntavščine. Nekaterim je voda zalila aparat že na prvem potopu, drugi so navdušeni. Moraš pa paziti na globino. Baje deluje samo do 4.5 metra, kar tudi pri potapljanju na dah lahko hitro dosežeš.

 6. Uuuu Brač je pa men noro lep. Bila sem pa ravno v Supetarju. Kam si pa ti šel? :)

 7. @dr.onyx: seveda bom napisal :) zgodbo o tem, kako vodoodporna vrecka ni bila vodoodporna :) pa se 3 letna garancija obstaja :)

  problem je tudi, da je premalo svetlobe v visjih globinah :) in bi potreboval se vrecko za flash :) danes verjetno to preizkusim :)

  no, med nama povedano :) bilo bi celo fajn, da mi ga zalije :) da dobim drugega :)

  @tamara: postira :) zraven supetarja – 10km naprej :)

 8. Sam si res šalabajzer :D. Sicer pa če si ti užival, potem tako ni problema. Jaz bom raje počakal do torka in še to preko noči, da smo zjutraj že na destinaciji. Aja lep dopust in čim lepše vreme.

 9. Ja, naši obmejni organi … Včeraj ob 22. uri je ob vstopu v Slovenijo na Jelšanah bila samo ena kolona. Hrvati so na hitro vse spravili čez v štirih kolonah (samo na hitro so gledali tablice, dokumentov nič), potem pa se je začelo rinjenje v eno kolono in čakanje, da naši opravijo svoje. Ja, saj vem, vstop v Evropo pa to, ampak nujno bi morala biti vsaj še ena kolona. Pa saj menda sta bila takrat v službi več kot dva policista in dva carinika …

Komentarji so zaprti.