Before the rain je čudovit film. In nebo nad Postiro, sicer so fotografije spremenjene v HDR, s čimer se zadnje čase zelo rad igram, je bilo pred dežjem čudovito. Oblaki so prišli preko Velebita in Biokova in se preko morja približevali Braču.

Vroče kamenje je kljubovalo prvim kapljicam in jih je takoj posušilo. Kasneje pa se je situacija spremenila in so kapljice dobile bitko. Vonj po asfaltu je bil opojen in vonj po borovcih še toliko močnejši. Morje, prijetno ohlajeno, je vabilo in plavanje po dežju je bil spomin na poletja v otroštvu, ko sem bil najbolj vesel, če je začelo deževati in smo lahko poskakali v vodo.

Klik na fotografijo za večje fotografije

6 Responses to Postira – Before the rain photos

 1. Z. pravi:

  Sorry sefe, sam se mi zdijo pregrobe obdelave (nasploh tvoje zadnje). Pa vendar, stvar (ne)okusa..

 2. had pravi:

  @Z.: igrackanja :) oz. odkrivanje razlicnih stvari.. ampak tele zadnje sem naredil res pravi hdr – 3 fotke skupaj s +-1EV :)

  bom poskusil samo kropat fotke :) bo boljse verjetno..

 3. had pravi:

  @Z: te bom prosil, da mi das kaksen napotek – ker tvoje fotke so cudovite!

  http://w0rldwithin.blogspot.com/

 4. Z. pravi:

  Ob igranju so najboljsi obcutki tako, da podpiram. Saj pravim, da je stvar okusa, mogoce samo kaksen shadow/highlights detail vec (da niso pixli zaliti), malenkost bolj z obcutkom pri oblakih, ker mi je bil prvi vtis kot oneclickhdr (ciljam na zadnjo) in ravno obcutek igranja izgubljen. Mogoce pa bi taka mocna kontrastna obdelava prisla super v BW formatu.

 5. AzzQim pravi:

  Za BW so curves zakon :) Sicer morš pa pri HDR izjemno vnaprej načrtovat, kaj slikaš, ker pač ne sede povsod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.