Hotel Pastura, v kraju Postira je prijeten in urejen hotel, ki ima štiri zvezdice!
Hotel je čist in dokaj nov, ima čudovito stopnišče, sobe so urejene in prijetne. Ima zastonj wireless internet! Tudi osebje je prijazno in pripravljeno pomagati ob vsaki težavi. Hotel ima svoj bazen, kar je odlično za otroke in ima svojo plažo s senčniki in ležalniki (za katere je treba odšteti 10 kun/dan). Morje je čisto in omogoča resničen počitek.

Vse je lepo in prav, ampak očitno me je nekaj zmotilo, da pišem ta zapis! Jeap, res je. Hrana! To je problem tega hotela. In zato gurmanom, oz. ljudem ki si želijo hrane primerne štirim zvezdicam, ne priporočam tega hotela. Kljub temu da imajo izredno prijaznega “šefa sale”, da so dekleta ki prinašajo in odnašajo stvari prijazne in vedno nasmejane, si takšen hotel ne bi smel dopustiti takšne hrane. Za tujce je mogoče vseeno, ampak mene moti takšna hrana.


Vsak dan je namreč na izbiro pet menijev – za predjed juha (ki je na žalost skuhana iz “vrečke”), glavna jed, samopostrežna solata (vsak dan paradižnik, solata, zelje, kumare, koruza, fižol – večinoma iz konzerv) in sladica (sladoled, palačinke, kompot). In glavna jed je tista, ki me je najbolj šokirala. Namreč nisem dobil občutka da sem na morju, kjer bi lahko vsak dan jedel sveže ribe, ampak sem jedel vsak dan zamrzneje hitro pripravljene “instant” ribe in druge morske sadeže, kar se močno pozna na samem okusu. No, naslednji dan je bil file morskega psa, ki bi bil povsem užiten, če ne bi bil pečen na žaru poleg čevapčičev! Jeap, sem precej zahteven gost in ne “požrem” vsega. Zato sva tudi dve večerji preskočila in jedla zunaj, kjer sva uživala v pravi ribi in morskih sadežih – svežih!

p.s.: da o tem, da imajo “one man band” ki ga sestavljata sicer dva fantiča in sta igrala dvakrat v tednu, niti ne pišem – namreč dovolj pove dejstvo, da bi celo jaz pel boljše od njiju – pa verjemite, da si ne želite slišati tega!