had blog roni kordis had blog roni kordis

Hotel Pastura – Postira

Hotel Pastura, v kraju Postira je prijeten in urejen hotel, ki ima štiri zvezdice!
Hotel je čist in dokaj nov, ima čudovito stopnišče, sobe so urejene in prijetne. Ima zastonj wireless internet! Tudi osebje je prijazno in pripravljeno pomagati ob vsaki težavi. Hotel ima svoj bazen, kar je odlično za otroke in ima svojo plažo s senčniki in ležalniki (za katere je treba odšteti 10 kun/dan). Morje je čisto in omogoča resničen počitek.

Vse je lepo in prav, ampak očitno me je nekaj zmotilo, da pišem ta zapis! Jeap, res je. Hrana! To je problem tega hotela. In zato gurmanom, oz. ljudem ki si želijo hrane primerne štirim zvezdicam, ne priporočam tega hotela. Kljub temu da imajo izredno prijaznega “šefa sale”, da so dekleta ki prinašajo in odnašajo stvari prijazne in vedno nasmejane, si takšen hotel ne bi smel dopustiti takšne hrane. Za tujce je mogoče vseeno, ampak mene moti takšna hrana.


Vsak dan je namreč na izbiro pet menijev – za predjed juha (ki je na žalost skuhana iz “vrečke”), glavna jed, samopostrežna solata (vsak dan paradižnik, solata, zelje, kumare, koruza, fižol – večinoma iz konzerv) in sladica (sladoled, palačinke, kompot). In glavna jed je tista, ki me je najbolj šokirala. Namreč nisem dobil občutka da sem na morju, kjer bi lahko vsak dan jedel sveže ribe, ampak sem jedel vsak dan zamrzneje hitro pripravljene “instant” ribe in druge morske sadeže, kar se močno pozna na samem okusu. No, naslednji dan je bil file morskega psa, ki bi bil povsem užiten, če ne bi bil pečen na žaru poleg čevapčičev! Jeap, sem precej zahteven gost in ne “požrem” vsega. Zato sva tudi dve večerji preskočila in jedla zunaj, kjer sva uživala v pravi ribi in morskih sadežih – svežih!

p.s.: da o tem, da imajo “one man band” ki ga sestavljata sicer dva fantiča in sta igrala dvakrat v tednu, niti ne pišem – namreč dovolj pove dejstvo, da bi celo jaz pel boljše od njiju – pa verjemite, da si ne želite slišati tega!

 1. Po moje je nočitev z zajtrkom še najboljša izbira, čeprav se sam nad hotelom v Baški nimam kaj pritoževati, ker izbira kvalitetne hrane je bila res velika. Osebno imam na morju najraje morsko hrano, torej ribe ali kalamare, kar pa kot kaže po teh hotelih očitno ne strežejo najraje. Sicer to je odvisno tudi od kraja, kjer si, samo če imaš samo zajtrk, potem greš zvečer lahko jest ven, nekam na obalo in si privoščiš to, kar ti ustreza, ne kar ima hotel na jedilniku.Poleg tega pa se zunaj s hrano meša še vonj po morskem zraku, kar tudi večina hotelskih restavracij ne nudi.

 2. Hrana je povsod vamo tamo.. Sem bil v grčiji in sem po vsakem kosilu moral it na nekaj kratkih, ker je bilo meso še bolj rdeče kot temno, lignji so se vlekli k čigumiji, itd… Najblš je hodt vn jest..

  ti had, sm te sreču prej u trojanah, k si šel dol in js z bako gor? Pozabm tablco.. :D

 3. Trenutno se nahajam v hotelu pastura in moram povedati, da je hrana odlična. Na izbiro imaš 5 menujev za večerjo, predjedi so kul, sladice tudi, zato te ne razumem kaj je narobe s tabo da tok kritiziraš. Imam punco, ki je zelo izbirčna pa nimava problemov pri izbiri hrane.

  mare

 4. @mare: me veseli, da ti je hrana vsec.. jaz sem zelel biti objektiven in sem zapisal svoje subjektivno mnenje – namrec morska hrana na morju (ribe, kalamari) ne more biti zmrznjena, oz. iz vreck.. kot tudi juha.. hotel 4 zvezdice mora pac dati malce vec na taksne stvari.. mogoce sem samo jaz malce bolj zahteven, ker sem navajen tega iz hotelov s stirimi zvezdicami..

  no, o izbircnosti.. moja boljsa polovica dvakrat ni jedla vecerje, ker je bila hrana cudnega okusa (losos pecen na zaru je imel okus po cevapih).. in na to je opozorila tudi prijaznega sefa sale :)

  uzivajta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja