V zapisu, Kubanske cigare – Partagas Petit Corona Especial – Made by Hand, sem namignil, da sem dobil cigare po precej ugodni ceni. Vendar nisem omenil kje sem jih nabavil!?

Najprej sem se hotel prepričati, če je s cigarami vse v redu in če je “dobavitelj” pošten tudi ob drugem naročilu. S cigarami je vse v redu in so porekla, kot je napisano – Kuba, oz. odvisno kaj si človek zaželi – sam imam še vedno rad blage okuse – Nikaragva, Honduras.. In tudi druga pošiljka, tokrat Romeo Y Julieta in Macanudo je prišla povsem brez problemov in s pravilno vsebino! Zelo kvalitetno!

In kje to nabavljam? Puroexpress.comonline trgovina s cigarami, ki je stacionirana v Španiji, vendar cigare dobavlja iz Švice?! Zakaj tako? Zaradi davkov! In zato so njihove cene precej smešne in hudičevo nizke.

Seveda te cigare dobi najprej naša carina, jim nabije trošarino in carino in na celoten znesek doda še DDV! In vendar so z vsemi temi dajatvami več kot 30% cenejše kot če bi jih nabavil pri nas (in to z največjim možnim popustom, ki se ga da dobiti pri nas). Prav tako pa imajo pestro ponudbo humidorjev in ostalega asortimana za ljubitelje cigar. Plačilo je mogoče z Viso in vse poteka po zavarovanih kanalih. In pošiljka pride v Sloveniji v (povprečno) štirih dneh!