had blog roni kordis had blog roni kordis

Kubanske cigare – online nakup preko Puroexpress.com je zakon!

V zapisu, Kubanske cigare – Partagas Petit Corona Especial – Made by Hand, sem namignil, da sem dobil cigare po precej ugodni ceni. Vendar nisem omenil kje sem jih nabavil!?

Najprej sem se hotel prepričati, če je s cigarami vse v redu in če je “dobavitelj” pošten tudi ob drugem naročilu. S cigarami je vse v redu in so porekla, kot je napisano – Kuba, oz. odvisno kaj si človek zaželi – sam imam še vedno rad blage okuse – Nikaragva, Honduras.. In tudi druga pošiljka, tokrat Romeo Y Julieta in Macanudo je prišla povsem brez problemov in s pravilno vsebino! Zelo kvalitetno!

In kje to nabavljam? Puroexpress.comonline trgovina s cigarami, ki je stacionirana v Španiji, vendar cigare dobavlja iz Švice?! Zakaj tako? Zaradi davkov! In zato so njihove cene precej smešne in hudičevo nizke.

Seveda te cigare dobi najprej naša carina, jim nabije trošarino in carino in na celoten znesek doda še DDV! In vendar so z vsemi temi dajatvami več kot 30% cenejše kot če bi jih nabavil pri nas (in to z največjim možnim popustom, ki se ga da dobiti pri nas). Prav tako pa imajo pestro ponudbo humidorjev in ostalega asortimana za ljubitelje cigar. Plačilo je mogoče z Viso in vse poteka po zavarovanih kanalih. In pošiljka pride v Sloveniji v (povprečno) štirih dneh!

 1. Pozabil si dodati k zapisu oglas ministra za zdravje, da kajenje ubija ljudi okrog tebe. Sicer jaz imam rad cigare, še raje pa včasih prižgem staro dobro pipo. Ob misli, da bi lahko dočakal 80 let, mi postane kar malo slabo, zato stavim na alkohol in tobak kot cenejšo obliko evtanazije.

 2. @dr.onyx: prekmalu bomo dobili tudi pri nas fotografije razpadajocih organov na skatlice od cigaret.. prekmalu bo prepovedano kaditi doma na balkonu, ker to moti sosede :)

  zato se je treba z vsemi mocmi boriti proti taksnim in drugacnim idejam :)

  in tole je ena izmed njih :)

  sicer pa se strinjam popolnoma glede cenejse evtanazije..

 3. Koliko pa znaša carina in trošarina? Ali ni dovoljeno uvoziti 25 cigar brez carine?

 4. Had, a ti te cigare pokadiš ali jih imaš za zbirko oz. za spomin?

 5. Če niso posvaljkane po bedrih brhkih kubank, niso prave. Tito je že vedel.

 6. @janez: cigare so za kadit.. nekatere ostanejo na “staranju” in cakajo nekaj casa..

  @jani: prvic je bilo 25 cigar in je bilo potrebno placati carino, trosarino, ddv.. pri prvem narocilu so bile cigare 56€ – 25 partagasov, potem pa so vsi ti stroski nanesli se 32€ – pa se nekaj si posta vzame.. :(

  @nordstar: vsako povonjam, ce se cuti vonj mladega potu :)) pa na sreco ni tega.. ceprav jih je vecina hand made :)

 7. Imaš mogoče kakšne informacije, če recimo naročiš do 22€, da si oproščen davka in carine – tako kot je to pri računalniški robi? Ker glede na tvoje naročilo znesejo trošarine, carina in ddv skupaj skoraj 60%.
  Smola je, da pridejo iz Švice, ki ni v EU in zanjo ne velja prost pretok blaga, če se ne motim … in potem morš vse te davščine plačat … Si med tem odkril še kakšno drugo bolj ugodno varianto?

  lp

 8. Jaz imam dobre izkušnje z danpipe.de. Imajo dobro izbiro in cene so sprejemljive.

 9. Tudi jaz imam viška škatlo Cohiba Robustos. Kupila sem jih na Kubi pred 3 tedni. Prodajam za 80 eur. 040388883

Komentarji so zaprti.