cover zakon gremo volit cover zakon gremo volit

Podpiši zakon proti škodljivim ukrepom oblasti / lahko preko eUprave v minuti

Zavod raziskovalni inštitut 8. marec, zanj Nika Kovač, je na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi vložil pobudo volivcem za vložitev Predloga zakona za zmanjšanje neenakosti in škodljivih posegov politike ter zagotavljanje spoštovanja pravne države. Potrebujejo 5000 podpisov, da bodo ta zakon obravnavali v Državnem zboru.

Če koga zanima kaj vse vključuje ta predlog zakona, si lahko preberete tukaj. Ne, ne gre za to, da boste morali vračati denar za turistične bone, UTD, ki vam ga je dala država, prav tako vam ne bodo odvzeli “solidarnostnega dodatka” kot zadnje dni strašijo na desnici.

Gre zgolj za to, da se tole skropucalo od države, ki je nastalo v zadnjih dveh letih se še enkrat prevetri in uredi področja, ki jih je ta ablast zmasakrirala, da bi obdržala svoje položaje. Gre za kulturo, gre za sodstvo, gre za kadrovanja, gre za diskriminacije tujih študentov, gre za arhitetke in gradbene inženirje …  Gre za vso sranje, ki so ga podtaknili v zakone in si s tem omogočili daljši obstanek na ablasti in to, da je prišel denar v prave roke.

Na dva načina lahko oddate podpis za ta zakon:

Državni zbor je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev sreda, 30. 3. 2022, zadnji, šestdeseti dan za zbiranje podpisov pa sobota, 28. 5. 2022. In potem se bo o tem zakonu razpravljalo v parlamentu.

Hvala, ker vam ni vseeno za Slovenijo in hvala, ker ste oddali svoj podpis!

cover zakon gremo volit