Stranka SDS je že v začetku leta začela širiti svojo idejo o ponovnem obveznem služenju vojaškega roka. Šestmesečno služenje vojaškega roka, pri ugovoru vesti pa 12-mesečno opravljanje civilne službe. Kljub temu, da so bili ravno oni tisti, ki so leta 2002 skupaj z NSi in SMS vložili predlog novele zakona o vojaški dolžnosti, ki je ukinjal splošno vojaško obveznost!

Sedaj, ko so na oblasti, si želijo zelo hitrih sprememb na tem področju. Namreč, zavedajo se, da je tole verjetno edina priložnost, da “po svoje” uredijo to področje – ne bom omenjal, da nimamo infrastrukture, da bi moralo za iti kupe denarja in tudi, da bi bila voda na mlin trenutni oblasti, ki bi mlade pokorila po svojih standardih. Vsak voditelj si želi to.

Zato podpiram idejo Levice, ki bi v primeru potrditve ideje o naborništvu šla v razpis referenduma! In imam občutek, da bomo v naslednjih dveh letih imeli precej referendumov – upam, da so se politične stranke naučile, da je to eden izmed načinov kako blokirati takšne in drugačne ideje, ki se bodo porajale trenutni oblasti.

Na spletu je peticija – PROTI obveznemu služenju vojaškega roka! S podpisom potrjujem svoje nasprotovanje uvedbi naborništva in želim, da o tem vprašanju odločajo ljudje na referendumu. S podpisom dovoljujem tudi, da sem obveščen o nadaljnjih korakih pri zahtevi za referendum.

To, da pripadniki SDS zagovarjajo obvezno služenje vojaškega roka, bi morali pomeniti zgolj eno – da se moramo davkoplačevalci prijeti za denarnice.

Pa je bila vojska res tako oh in sploh izkušnja in je spremenila fante v moške?

 • ja, tiste, ki so v Jugoslaviji služili vojsko na Kosovu in so morali streljati po ljudeh je zagotovo spremenila. Za vedno.
 • ja, tiste, ki so bili zadnji, ki so služili vojsko v Jugoslaviji in so “dezertirali” iz vojske, ko se je začela vojna, je definitivno spremenila. Za vedno.
 • ja, tiste, ki so bili priča poniževanju, ker niso bili iste rase kot tisti večji in močnejši, je definitivno spremenila. Za vedno.
 • ja, tiste, ki so bili priča samomorom, ki so se dogajali zaradi služenja vojaškega roka, je definitivno spremenila. Za vedno.

So zaradi tega postali moški? Vsak sam naj si odgovori, če si to želi za svojega otroka? Ali pa, če si želi, da bi bil njegov otrok med tistimi, ki ni zdržal pritiska v vojski – kot sem zgoraj omenil, generacije se spreminjajo in pogled na svet z njimi.

Kdor ni bil v vojski ni pravi moski in podobne nebuloze ob bok ponovnemu sluzenju vojaskega roka

Kdor ni bil v vojski ni pravi moski in podobne nebuloze ob bok ponovnemu sluzenju vojaskega roka

5 Responses to Jaz sem proti obveznemu služenju vojaškega roka / podpiši peticijo

 1. Roman pravi:

  Super predlog. Kdo pa nas bo branil pred hordami ilegalnih migrantov, če se ne bomo sami? A ti mogoče, FDV filozof? Za take je itak predviden ugovor vesti, lahko boste prali gate in plenice v domovih upokojencev.

  • had pravi:

   poskusi ponovno … fdv nima smeri filozofije … a je govora o vseh tistih sto tisočih migrantih, ki so ze leta 2014 bili pred nasimi mejami?

  • Joško pravi:

   Tebe ne bi branil za nič na svetu!!!!!!!
   Kdo pa pravi, da nas je treba braniti pred migranti???? (mogoče tvoj vrhovni vodja plešast sociopat)
   Mogoče bi bilo pa treba migrante branit pred takimi kot si ti!

 2. tm pravi:

  ki so leta 2002 skupaj z NSi in SMS vložili … ne sms ampak sds

 3. Anonimno pravi:

  Migrantska nevarnost žal obstaja, in ne si zatiskati oči. Bll kot prostovoljec RK takrat na Rigoncah. Najprej so se tudi meni smilili po češ kakšni reveži to so, potem pa sm na lastne oči videl da jim ubistvu nič ne manjka in manično sprašujejo in iščejo po telefonih ter jih zanima samo Germany, Germany. Prov scary ko neki zombiji. Mogoče niso prišli klat v Evropo, sigurno pa bomo in imamo težave kadar ne dobijo tistega kar hočejo. Delo jih precej manj zanima kot recimo naše Kosovarje, pa tudi od teh niamo hudega haska, naplo zastonj dealjo za gazde cela familija na sociali cela skupnost pa njih nima nič ubistvu nam samo nižajo plače tako kot mi počnemo ostalim.
  Gospodarska kriza je sedaj zaradi kapitalitične pogoltnosti na pohodu. In k Do takrat ko pa ne bo več za te “reveže” pa bolje da se naučimo malo streljat , ker zna postati kravavo. Sploh ni važno kdo bo začel, ni važno kdo je ali bo kriv važno je le to da bo mi ali oni in nekdo bo mrtev, jaz pa to nočem biti. Amerika ki pa je sprožila vse sranje pa bo lepo prodajala orožje. Žal se iz zgodovine nič ne naučimo. Prosperiteta je mogoče zgolj z dokaj zaprto družbo v nacionalni državi in jasno politiko migracij, ki pa posamezniku ki se trudi da možnost da se lepo integrira in pripomore k prosperiteti. Kot je to Švica. Ali Avstralija. Sploh Švica je blazno policijska država in verjeli ali ne… imajo naborništvo:)!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.