Živim v letu 2019, pa vendar še vedno naletim na kakšno objavo na družbenih omrežjih, kjer dobim občutek, da sem se vrnil s časovnim strojem v neko drugo obdobje – ko ljudje še niso verjeli znanosti. In to kategorijo sodi tudi stranka Za zdravo družbo, ki je proti obveznemu cepljenju, proti WiFiju v šolah in za moratorij na uvajanje tehnologije 5G.

Da, prav ste prebrali. Gre za stranko, ki sebe opisuje kot neidološko in se zavzema za preporod slovenske politike. Glede na “program”, gre za populistično stranko, saj so ravno “anticepilci” in nasprotniki “5G tehnologije” precej močni v zadnjem času. Z razmahom družbenih medijev pa so dobili tudi svojo pojavnost in prostor, kjer lahko do neskončnosti ploskajo sami sebi in zavračajo znanost in dokaze.

Vsak dan bolj opažam, da kljub temu, da nimajo argumentov, da to sploh ni pomembno. Oni pač imajo prav. Proti znanosti se borijo na svoj način – ker je itak vse zarota nekoga in z enimi in istimi linki, ki so bili že n-krat “debunkani”

Očitno se je splačalo skočiti na ta vlak, saj si tako nekateri ljudje tlakujejo pot v politiko – na populizmu in zavajanju in z lastno interpretacijo, ki ne temelji na dokazih, ampak na principu “rekla – kazala”.

Par predlogov, ki jih imajo napisane na spletni strani (vir):

  • prepoved uporabe wifi tehnologije v vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za ostarele in v drugi fazi vseh javnih ustanovah
  • moratorij na uvajanje tehnologije 5g na osnovi načela previdnosti
  • zagotovitev svobode odločanja glede cepljenja
  • vključitev komplementarne medicine v javni zdravstveni sistem
  • zakonska ureditev brezplačne predšolske vzgoje
  • zagotovitev organskega veganskega obroka v vseh izobraževalnih institucijah
  • krožno gospodarstvo

Seveda si lahko vsak ustvari mnenje o tej politični stranki, predvsem pa o njihovem poslanstvu. Sam si resnično v letu 2020 ne želim populizma in zavajanja političnih strank, ki si želijo svoje predstavnike v parlamentu.

Cepljenje
Cepljenje