tanja fajon soocenje 1 tanja fajon soocenje 1

Tanja Fajon in njena noga na soočenju / seksizem komentatorja v studiu in komentatorjev na družbenih omrežjih

Včerajšnje soočenje na Pop Tv je postreglo še z eno tipično “slovensko maniro”. Seksizmom, ki je zakoreninjen v vseh porah naše družbe. Tanja Fajon je imela oblečeno krilo in ker jo je kamerman snemal “frontalno” se je videla njena noga. To je bil očitno “trigger” za vse seksiste, ki jim ni bila pomembna vsebina ampak zgolj “noga” in ki so si dali duška včeraj.

Vsak, ki je bil že kdaj v studiju na soočenju verjetno ve, da ni lahko stati dve uri v visokih petah za tisto majhno “mizico”, ki ne skriva ničesar.

Ko se je tega dotaknil tudi “analitik” v studiju in to izpostavil sem dobil občutek, da gre zgolj za to, da se čim manj ukvarjamo z vsebino in čim več z nogami in čevlji. Kot da bi bil to smisel, ker gre pač za žensko, kajne?

Iskreno, zelo sem bil razočaran nad tem seksizmom, ki je pa kasneje dobil še dodatek v samim komentatorjih na družbenih omrežjih. Dno dna! In ja, potem naj še kdo pričakuje, da bodo normalni ljudje šli v politiko? Mogoče pa si zaslužimo to kar imamo sedaj – Hojsa, Tonina, kozjanskega bika …

Očitno si Slovenci ne zaslužimo politikov, ki imajo vizijo, ki ne živijo v preteklosti in ki niso revanšisti.

Ampak če se vse skupaj zbanalizira samo na noge, potem nam ni več pomoči. Lahko pa nas je sram, zelo sram, da se to dogaja v letu 2022 in da to dovolimo!

In tukaj so še seksistični odzivi “strokovnjakov”

tanja fajon soocenje 1