janez jansa tviter janez jansa tviter

Janez Janša tvita neumnosti / če nimaš tviter računa v sedanjosti, je kot bi bil nepismen v preteklosti

Bolečina Janeza Janše ob napovedi Roberta Goloba, da ne bo imel tviter računa, ker bi se rad izognil skušnjavi hitrih prstov, je očitno ogromna. Tako ogromna, da Janez Janša zaradi tega tvita neumnosti in naredi primerjavo, da če v sedanjosti nimaš tviter računa, je kot bi bil nepismen v preteklosti. Janez, ki ima na svojem profilu 69.7% (68,300) Fake Followers, je očitno povsem izgubil kompas.

V virtualnem svetu Mediane in Ninamedie je to možno, v realnem vladnem in evropskem pa ne. Vsi predsedniki vlad in držav #EU imajo Twitter račun. Biti brez na tem mestu je danes isto kot nekoč biti nepismen. Sicer pa tudi vzornik Janković pravi, da ne uporablja računalnika.

Tole je tvit, kjer je prikazana vsa panika Janeza Janše in ves njegov strah. Namreč, Janez Janša je oseba, ki si ne upa na soočenje z drugimi voditelji strank, si pa očitno želi obračunavanja na tviterju. In če nimaš profila in če ne pristaneš na Janezovo igro, potem si kot nepismen v preteklosti. Ker pač imajo vsi voditelji tviter račune.

Janez sicer ne šteka povsem bistva tviterja, ker pač ne gre zgolj za enosmerno komunikacijo kot je to pri njemu zelo očitno, ampak to je zanj dovolj. Tudi to, da je odločitev Goloba zgolj in samo njegova odločitev, Janez ne razume povsem. V bistvu je tale njegov tvit tipičen primer kalimerovstva, ki ga zganja Janez, če ni po njegovo.

Seveda bi si želel, da ima Robert Golob tviter račun, da bi lahko on in njegovi troli s Trstenjakove vsak dan opravljali svoje poslanstvo in poniževali, grozili in potvarjali stvari. Ker to je bistvo njihovega “cyber vojskovanja”.

V bistvu mi je poteza Roberta Goloba všeč in jo pozdravljam. V Sloveniji je precej majhno število tviterašev. In tviter je v zadnjih letih postal ena sama velika septična jama, kjer so grožnje na dnevnem redu in kjer predvsem desnosučni troli zganajajo dnevno svojo agendo. Sicer se ne zavedajo, da se jih “ne sliši”, ampak to jim ni pomembno. Nekdo jim je rekel, da morajo to delati vsak dan in potem se vsak dan sramotijo z nepoznavanjem materije.

Verjamem pa, da je odločitev Goloba najhujša travma Janeza Janše v tem času. In še več politikov bi moralo storiti enako. Volitve se ne dobijo na tviterju med fake sledilci. Volitve se dobijo na terenu, med ljudmi. Družbena omrežja so bila nekoč zabavna, prijetna in prijazna. Ko so desnosučni domoljupci dobili “befel”, da morajo priti na tviter, je ta postal septična jama.

p.s.: najboljši del Janezovega tvita pa je seveda v tem, da očitno že vnaprej ve, da bo Robert Golob zmagal na volitvah. Očitno je Janez vizionar. 

janez jansa tviter