Naslov je del tvita, ki ga je uporabnica Eva Resnik (zaprmej gre za pravi profil in ne za trola s Trstenjakove, ki ima fotko ukradeno na spletu) objavila v podporo “novemu predsedniku vlade Janezu Janši“.  V bistvu je celoten tvit še malce bolj zaskrbljujoč: Ko bo @JJansaSDS predsednik vlade, bomo Slovenke spet rade rojevale. Zagovornice splava se bodo v luknje poskrile. @tfajon

Eva Resnik je ena izmed “tistih tviterašic”, ki ima profil namenjen zgolj politiki. Nič osebnega – kako le, če je to fake profil. Nič človeškega – kako le, če je to trol profil, ki na tak način promovira svojo stranko in zaničujejo vse drugače misleče.

Zakaj me je pritegnil njen tvit? Ker se mi je zastavil par vprašanj ob tem:

  • kako lahko troli rojevajo? Ali rojevajo nove trole? Ali bo država plačevala trolom za rojevanje novih trolov?
  • ali bo Janez Janša “lastnoročno” poskrbel, da bodo Slovenke rade spet rojevale
  • ali bodo zagovornice splava kaznovali, da se bodo morale poskriti v luknje
  • ali ta oseba nima toliko “možgana”, da bi ji bilo jasno, da je za rojstvo potrebno še kaj več kot zgolj Janez Janša kot predsednik vlade
  • ali je rojevanje v Sloveniji povezano z Janezom Janšo

Kup vprašanj na katere ne najdem odgovora. Je pa tale tvit verjetno precej dobra napoved kaj se bo dogajalo v Sloveniji, ko bodo določene stranke za reševanje lastnih riti (ja, SMC vas imam v mislih) šle v koalicijo s SDSom.

No, verjetno ne bo samo SMC skočila na vlak – v teh dneh je bilo slišati zopet toliko obljub, še več pa lepih besed, ki so me spominjale na to, da se očitno bližajo volitve. Ali pa koalicija z Janezom Janšo in je treba opravičiti svoje odločitve pod pretvezo, da gre za “narod” .. No, v politiki ne gre nikoli za “narod”, gre zgolj za lastne riti – za “narod” gre do tistega trenutka, ko “narod” odda svoj glasovalni listič v glasovalno skrinj.

Ko bo Janez Jansa predsednik vlade bomo Slovenke spet rade rojevale. Zagovornice splava se bodo v luknje poskrile
Ko bo Janez Jansa predsednik vlade bomo Slovenke spet rade rojevale. Zagovornice splava se bodo v luknje poskrile