Janez Jansa Twitter Janez Jansa Twitter

Twitter NE sme biti glavni komunikacijski kanal vlade / Janez Janša epidemijo razglasil na twitterju

To, da Janez Janša razglasi epidemijo s tvitom, se mi ne zdi niti najmanj prav! To, da postane tviter glavni komunikacijski kanal vlade za obveščanje javnosti je zelo narobe! Razumem, živimo v letu 2020, ampak vseeno se je potrebno zavedati, da Slovenija ni dežela zgolj mladih, internetno pismenih ljudi, ampak tudi starejših, ki nimajo dostopa do interneta, ki ne vedo kaj je tviter in ki ne preživljajo časa na družbenih omrežjih.

Poleg zgoraj omenjenih pomislekov, pa mi je zanimivo tudi to, da si Janez Janša kot premier Slovenije lahko dovoli, da določene posameznike blokira na tviterju, kar posledično pomeni, da nimajo vsi dostopa do informacij, ki jih sporoča preko tega komunikacijskega kanala.

Mi je pa povsem jasno zakaj Janez Janša to počne – ker si s tem ustvarja nove in nove sledilce in s tem povečuje svoje doseg na tviterju. Glede na to, da potem mediji povzamejo te informacije, ki so zapisane v par znakih, je tole zelo napačen način komunikacije, kajti vseeno bi morale biti informacije precej bolj informativne in razlagalne.

Osebno menim, da družbena omrežja ne smejo biti glavni komunikacijski kanal vlade! Predvsem pa, da si ne bi smel premier dovoliti tega, kar si je dovolil včeraj.

Uro in pol preden je tvitnil, da bo v Sloveniji za mesec dni razglašena epidemija je imel govor na nacionalni televiziji, ki je za to prekinila oddajo in kjer niti z besedo ni omenil epidemije in situacije v katero smo prišli.

Takole zgledajo informacije, ki jih jaz dobim od Janeza Janše, ki vodi vlado in ki blokira drugače misleče! V ZDA je njihovo sodišče odločilo, da to ni ok!

Janez Jansa Twitter
Janez Jansa Twitter