Slovenska vlada je skupaj z ZDA sredi lanskega poletja nastopila proti Kitajski in podjetju Huawei pri uvajanju 5G tehnologije. Ampak očitno se stvari spreminjajo, saj je Janez Janša v imenu Vlade podaril podjetju Huawei spominski znak za požrtvovalnost v boju proti Covid-19. Da, prav ste prebrali. Vam ne gre skupaj, kajne?

Tudi meni ne. Še posebej, če se zavedam, da so Čehi avgusta zavrnili podpis takšnega sporazuma z ZDA proti Kitajski, vendar naše vlade to takrat ni ustavilo. No, saj so v Slovenijo prišli predstavniki vlade ZDA, med njimi Mike Pompeo in naš zunanji minister je lahko z njim naredil “selfija”. Ali ni to dovolj velika nagrada za lakajstvo? Da tega, da Mike Pompeo nima več vstopa ja Kitajsko in ne sme poslovati s podjetji iz Kitajske niti ne omenjam.

Ko je padla Trumpova vlada oz. ko je Trump izgubil volitve in ko so domači teroristi zavzeli kapitol se je očitno zgodba začela odvijati v drugo smer, saj drugače si ne morem predstavljati, da podariš spominski znak za požrtvovalnost v boju proti Covid-19 v imenu vlade in se pod njega podpišeš, podjetju Huawei, ki si ga še nedolgo tega nazaj dal na “ban listo” in s katerim nisi želel sodelovati pri izgradnji 5G omrežja.

Da tega, da desni mediji “pišejo”, da Huawei “sponzorira” koalicijo KUL niti ne omenjam. Ampak očitno Janez išče nove zavetnike …

Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo tako shizofreno. Je pa to tipičen primer komunikacije te vlade v zadnjih desetih mesecih. Shizofreno!

huawei janez jansa spominski znak
huawei janez jansa spominski znak