Brazilci so izvedenci in velesila na področju internetnega trolanja (ang. to troll, provocirati, zasmehovati nekoga). Tudi njihove photoshop sposobnosti so visoke. To čast je doživel tudi Borut Pahor, saj so predsednika in njegove Instagram objave opazili na veliki petek, ko je ustvarjalec bloga Não Intendo Brazilce pozval in izzval: “Photoshop izziv – najboljše ideje si bodo zaslužile objavo na blogu.

Do večera se je v brazilski Facebook skupini, ki združuje ljubitelje tovrstnega humorja, nabralo več kot 100 fotografij. Dva dneva kasneje so bile najboljše fotografije objavljenje na blogu. Instagram objave našega predsednika so vedno bolj polne komentarjev Brazilcev: »Gospod predsednik, pridite v Brazilijo; Zdaj ste del Brazilije; Brazilija vas ljubi, imamo vaše kipe.«

Vsebino tega zapisa mi je poslala Nina Huš na elektronski naslov. Ker se mi je zdela zanimiva, predvsem pa, ker nisem poznal dogajanja okoli Boruta Pahorja v Braziliji, sem jo z veseljem objavil. Naj se ve, da imamo predsednika, ki je popularen tudi v Braziliji. Kako? Poglejte na fotografijah..